E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSosyal konutlar için kritik tarih---

Sosyal konutlar için kritik tarih

Sosyal konutlar için kritik tarih
21 Ağustos 2022 - 12:07 borsagundem.com

Bakan Murat Kurum tarih verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detayları 13 Eylül'de açıklanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacağını bildirdi.

Bakan Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, vatandaşlara en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

"Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül." bilgisini veren Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül'de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak." ifadesini kullandı.

Sosyal Konut Projesinin detayları

Bakan Kurum paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren infografiğe de yer verdi. Buna göre Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi ile vatandaşlar 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olacak.

Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içerecek şekilde inşa edilecek. 

TOKİ’de alt gelir grubuna yönelik şartlar güncellendi

 

Erdoğan: 100 bin sosyal konuta 1 milyon kişi başvurdu

 

Sosyal konut hamlesi başlatılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri22 Ağustos 2022 05:06

    ziya ziyaaaa

  • ALİCAN21 Ağustos 2022 23:13

    BU KONUT FİYATLARIN AŞAĞI ÇEKİN ,BU KAOSU SONLANDIRIN,YOKSA OY YOK ,DÜZELTİN MAKUL BİR SEVİYEYE GETİRİN YİNE OY VERELİM

  • Kamil çok uzman21 Ağustos 2022 23:00

    Inşaat maliyet m2 6 bin olmuş oda 2. Sınıf ,oda arsa payı hariç .2 artı 1 dediğin 1 milyona beleş hemen al xyz 

  • xyz22 Ağustos 2022 07:23

    Ben fiyatı Istanbul, Ankara, Izmir vb. şehirler için vermedim. Zaten oradaki dar gelirli bırak ev almayı kümes alamaz. Acı ama gerçek.

  • gul21 Ağustos 2022 20:22

    kiraya sinir koyun o zaman yapsin ev sahipleri

  • xyz21 Ağustos 2022 19:37

    En dandik sıfır 2+1 ev olmuş bir milyon TL bakan dar gelirli için kira öder gibi ev sahibi olacak diyor. Dar gelirli kirasını ödeyemiyor bu bir. Milyonluk borcu dar geliriyle ömrünce ödeyemez buda iki. Bu hayat pahalığında dar gelirli birisi bırak ev almayı ev almanın hayalini bile kurmayı ona çok görsünüz. Ha unutmadan dar gelirlinin alacağı eve bankanın konut kredisi faizini koymadım buda üç.

  • ayse demir21 Ağustos 2022 17:54

    satin bakanim bizim yer fakir yeri ankara mamak kutludugun toki calismasi yapin ilce belediye baskan ve buyuksehir baskaninda ses yok rant yok ölum dunya belediye baskan mezarlik unutmayin herkes tatacak

  • Mucise Reis : )21 Ağustos 2022 17:51

    Belediyeleri düşünelim. x belediye taş maden sahasına sahip. taşlar evki modern villa için kırılıp biriktirilsin.  y belediye kum ocağı var çıkartsın çimento , hazır beton, y belediye orman ürünleri kesip , yerine yenilerini dikip hem yangına karşı önlem hemde ev yapımında ürünler oluştursun. arazide bunlar birleşsin vede istanbul gibi dev kentler tek tek başka yerlere sanayile rile aktarılsın. Bunu devlet+kamu rahatlıkla yapar. çokda güzel olur. Bunları çözememk çok acı.

  • Mucise Reis : )21 Ağustos 2022 17:48

    Mail yazmıştım. iki tarafada düşünce olarak bildirdim.  Her böogede var olan bazı malzemeler var. Bu malzemeler ile tek katlı, az katlı vb ucuz evler olabilir. hızlı yetişen ağaçlar, taşlar, bazı geri dönüşümlü arge li ürünler kaynak olabilir. Maliyeti düşük olduğu için uzun vade ödeme kolaylığı olabilir. Üniversitelerde yenia rge ve nano ürünler her yıl etkinlik toplanma işle bina yapımında yarışmalar olabilir. patates kabuğu atıklarından beton gibi sağlam izole pimapen tarzı üzünler yapıyo ryabancılar. üviversitelerde destekler buluyor. Bizdede bu sistem ile herkeslerin ev sahibi olması imkanı olacaktır. Erken emeklilik sistemi olacak mesela. Hepsi maaşların belli kısmı ile uzun vade kredi +risk sigortası ile ev sahibi olabilir. İnsanlar ev sahibi olunca, kayıtlı sistemde harcama yapacak, ekstra harcamalar devlete vergi olarak yansıyaca. Ev aslında gelişmişliğin temeli. Eski kitapd aokumuştum. Ev yoksa  gsmh dağılımı asla olmaz diye.

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2022 17:31

    YAPARSA AK Parti yapar ötesi sadece BAKAR! Cumhur zeki be abi, illa hizmet illa REİS diyor, ölümüne Uzun Adam'ın ardından gidiyor. Öyle "6'lı Maşa Çal Çal Oyna, Altında Saklanan İle Kaosu Yakala"cılara aldanmayız, gerici Parlamenter Sisteme geçit vermeyiz. Bizler Başkanlık Sistemi ile coştuk, asla geriye dönüş olmaz, vatana KIYILMAZ!

  • Nuri22 Ağustos 2022 05:05

    Yalaka

  • xyz21 Ağustos 2022 19:26

    Koçyiğit sen kopyala yapıştıra devam et. Ha unutmadan maaşın yattı galiba uzun zamandan beri yoktun.

  • E.g.21 Ağustos 2022 15:40

    KİRALIK KONUT SIKINTISI BAKIMINDAN EN SIKINTILI GÜNLER/AYLAR/YILLAR BAŞLADI BELEDİYELER TARAFINDAN SOSYAL KONUTLAR YAPILIP KİRAYA VERİLMEDİKCE KONUT SORUNU ÇÖZÜLEMEZ