E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoruşturmaya yeni savcılar atandı---

Soruşturmaya yeni savcılar atandı

Soruşturmaya yeni savcılar atandı
18 Aralık 2013 - 12:04 borsagundem.com

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin açıklama yaptı

İstanbul'da dün sabah yapılan "rüşvet ve yolsuzluk” operasyonu gündeme bomba gibi düştü. Operasyon kapsamında 28 adrese yapılan baskınlarda 52 kişi gözaltına alındı.

İşadamları Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrap, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra üç bakanın oğlu da emniyete götürülmüştü.

Operasyon, Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlamıştı. Soruşturmayı İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Celal Kara yönetiyor.

Soruşturmayla ilgili yeni bir haber daha geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama:

Kolluk makamlarına gelen bilgiler çerçevesinde 13/09/2012, 20/09/2012 ve 14/02/2013 tarihlerinde üç ayrı soruşturma başlatılmış. Bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta.

Soruşturmalardan 2'si genel olarak imar kanuna ve kıyı kanunu muhalefet etmek şeklinde olup kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevini suistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır.

DESTEK İÇİN

Açıklamada ayrıca soruşturmaya destek için iki yeni savcının da atandığı kaydedildi.

ERGİN: SAVCILAR GÖREVDEN ALINMADI
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınması diye bir şeyin olmadığını söyledi. Bakan Ergin, ‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ sorusuna da “Mümkün olursa elbette olacak.” diye cevap verdi. 
Bakan Ergin, AK Parti genel merkezine girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul merkezli yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların görevden alınması iddiaları ile ilgili
olarak Ergin, “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün HSYK da açıkladı, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şu anda.” dedi. 

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ şeklindeki soruya da Bakan Ergin, şöyle cevap verdi: “Elbette olacak, mümkün olursa. Bizim şu anda Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hüseyin Çelik Bey ile
beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim, onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da Cumhurbaşkanı ile erkler başkanlarıyla yemek olacak. Her yıl yapılan mutat  yasama, yürütme ve yargı erkleri başkanlarının katıldığı. Bugünkü tanıtım medya toplantım ve yarınki Çankaya Köşkü’ndeki yemekten sonra mümkün olursa seçim bölgeme döneceğim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet18 Aralık 2013 13:01

    ee savcıları görevden alamıyorsan yanına kendi adamlarını yerleştir... :D Süper taktikler valla.. Savcı , amir , müdür herkesle oynayın .. Sonunda örtbas edeceksiniz de millet unuturmu orasını bilmem

  • Korkunun Ecele Faydası Yok18 Aralık 2013 12:48

    Akp nin savcıları olduğu kesin...Operasyonu ve soruşturmayı durdurmazlarsa sonu çok daha kötü yerlere gideceği için hepsini korku sardı...