E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros’un yeni yatırım planı---

Soros’un yeni yatırım planı

Soros’un yeni yatırım planı
18 Şubat 2021 - 17:59 borsagundem.com

Dünyanın en çok tartışılan yatırımcılarından olan George Soros teknoloji yatırımlarına ağırlık verdi. Soros, CIA ve ABD Savunma Bakanlığı’yla bağlantısı bulunan büyük veri şirketi Palantir hisselerinden çekildiğini açıkladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü yatırımcı George Soros elektrikli araç bataryası üreten QuantumScape şirketindeki yatırımlarını arttırdı. Milyarder yatırımcı teknoloji yatırımlarına ağırlık verirken spor bahis şirketi DraftKings’teki hisselerinden çıkış yaptı.

George Soros’un yatırım firması Soros Fund Management’tan (SFM) yapılan bilanço açıklamasına göre firma 4,6 milyar dolar değerinde ABD hisse senedi tutuyor. Firmanın bilançosuna göre ABD hisse senetleri miktarı çeyrek boyunca 886 milyon dolarlık yükseliş gösterdi.

Soros’un en büyük yeni hissesi 280 milyon dolarlık yatırımla elektrikli araçlar için lityum batarya üretmeye odaklanan QuantumScape şirketi üzerinde.

Soros o hisseden çekildi

Bloomberg'in haberine göre milyarder yatırımcı ayrıca tartışmalı data madenciliği şirketi Palantir Technologies’e yaptığı tartışmalı yatırımlarından hisse senetlerinin %148 oranında artmasıyla birlikte da çekildi. Soros ilk olarak Kasım ayında Palantir'in 18,46 milyon hissesine sahip olduğunu açıklasa da daha sonra ilk yatırımın 2012 yılında yapıldığını ve bu karardan üzüntü duyduğunu belirten bir bildiri yayınladı.

Firmadan yapılan açıklamada, “SFM bu yatırımı bu yatırımlarını büyük verilerin olumsuz sosyal sonuçlarının daha az anlaşıldığı bir zamanda yaptı. SFM Palantir’in işletme pratiklerini onaylamıyor” denildi. Soros bu tarihte satılmasına izin verilen tüm hisselerini sattığını ve satmaya da devam edeceğini açıkladı.

Soros'un Palantir'e yaptığı erken dönem yatırımlar, Eylül ayında New York Borsası'nda işlem gören şirket tarafından halka açık hisselere dönüştürüldü. Gelirinin büyük bir kısmı ABD Savunma Bakanlığı ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) da dahil olmak üzere devlet kuruluşlarıyla yapılan sözleşmelere dayanan firma, şu anda 48,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Tartışmalı vakıf

90 yaşındaki Soros, servetinin büyük bir kısmını Open Society Foundation (Açık Toplum Vakfı) için kullanıyor. Vakfın kuruluş amacı dünya çapında adalet, demokrasi, insan hakları ve katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi olarak gösteriliyor. Ancak söz konusu vakıf finansal destek verdiği tartışmalı şirketler sebebiyle birçok komplo teorisinde adından söz ettirmiş ve 2018 itibariyle Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Bloomberg’in haberinde Soros’un yatırımlarının söz konusu hayırseverlik felsefesi ile çeliştiği ve fonların çeşitli zamanlarda silah üreticileri ve kömür şirketlerinin hisselerini satın almak için kullanıldığı belirtiliyor.

 

Buffett'ın gizlice yatırım yaptığı 3 hisse

 

Boğa piyasasını riske sokan tehlikeli denge

 

ABD, Türkiye sınırında yeni askeri üs kuruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deli divane 18 Şubat 2021 23:49

    Para bir yerden sonra anlamsızdır. Sanırım bu adam o yeri geçmiş

  • Bika18 Şubat 2021 22:18

    Soros, hamallıktan gelerek milyarder yatırımcı oldu. Dikta rejimiyle ülkeleri yönetmek  isteyen yöneticilere karşı sivil toplum kuruluşlarının en büyük destekçisidir.

  • Nedim18 Şubat 2021 22:58

    Senin gibi soytarılara çoban lazım!  O hamallıktan gelen fosile söyle o zaman  Diyarbakır analarına bir uğrasın!  Uğramaz Ne Kripto Kemal ne Serok Ahmet ne de cin Ali aldığı talimatın dışına çıkamaz!  Senin gibi mallar da bunu bir türlü idrak edemez.  

  • Nedim18 Şubat 2021 20:05

    Şunun haline bir bakın!  Gözlerinin altındaki deri sarkmış! Hala yatırım bilmem ne diyor.  Dünya  yı verseler  yine doymayacak.  Bunun servetinin küçük bir kısmı ile Afrika da ne açlık kalır ne susuzluk!  Fakat  Afrika da açılan binlerce su kuyusu Türklerin ve Türkiye den yardım kuruluşlarının eseri!  Seyrettiğim bir belgeselde Afrika da susuz bir köyün 10 km ötesinde  yabancıların lüks oteli var!  Fakat bu şerefsizler tenezzül edip bunu dahi yapmazlar!  Özet olarak bunun malına bakıp ta hayranlık falan beslemeyin ne mal oluğu belli. Yaptığı yatırımlar o ülkelerin  ekonomik  dengesini bozmak alt üst   etmek için yapılan dalaverelerden başka bir şey değildir. 

  • Nedim19 Şubat 2021 15:27

    Açık toplum vakıflarının nerelerini açtıklarından haberin var mı?

  • Yani19 Şubat 2021 00:30

    “hayırseverdir. Mayıs 2020 itibarıyla net servetinin $8,3 milyar olduğu ve günümüze kadar Açık Toplum Vakıflarına $32 milyardan fazla bağışta bulunduğu hesaplandı. “ arkadaş, kazandığını yine de bağışlıyor muş, bu da bir şey, Dünya kapitalist sistemle yönetiliyor

  • Okie Dokie18 Şubat 2021 20:00

    Şu dünyada bir tek Soros abimize reyiz demişliğim vardır. Büyüksün reyiz.

  • yunus18 Şubat 2021 19:49

    3 günlük ömrü kalmış,hala yatırım düşünüyor,,müslüman ol,hacca git be adam,,dolarların seni kurtarmayacak.

  • Coskun18 Şubat 2021 19:38

    Dinazor artık dünyanın yoksul ülkelerine bir el at.