E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros'un sözleri yanlış mı anlaşıldı?---

Soros'un sözleri yanlış mı anlaşıldı?

Soros'un sözleri yanlış mı anlaşıldı?
25 Şubat 2014 - 09:57 borsagundem.com

George Soros'un "Euroya güveniyorum" sözlerine ilişkin yorumlar yapıldı

George Soros’un daha önce sert eleştiriler yönelttiği euroya dün yaptığı açıklamayla “inandığını” ve bölge bankalarına para pompalamayı düşündüğü açıklamasından sonra analistler ünlü yatırımcının aslında ne demek istediğini tartıştılar.

Saxo Bank forex stratejisti başkanı John Hardy, Soros’un muhtemelen Avrupalıların sonunda euroda “tam olarak oyuna gireceklerini ve Avrupa Merkez Bankası’nın banka sektöründe sıkıntıları önlemek için gerekli likiditeyi sağlayacağına olan inancını ortaya koyan geniş bir açıklama yaptığını” düşündüğünü söyledi.

Hardy, “Avrupa bankaları ve varlıklarında uzun pozisyon aldığına göre fırsatlar gördüğüne inanıyorum. Stagflasyon konusundaki görüşü ise Almanya’nın kemer sıkma yaklaşımın risklerine karşı yapılmış,” dedi.

Ancak Hardy, “euroya inanmak” bölümüne gelince, Soros’un sözünü kelime anlamıyla almamak gerektiğini söyleyerek, “Satır aralarını okuyunca, euroya inandığını, euronun güçleneceği olarak anlamamak lazım, hatta işler Soros’un istediği gibi giderse euro büyük bir olasılıkla ciddi olarak zayıflar (çünkü Soros’un Avrupa’ya yatırım yapması için gereken ortamı hazırlamak için ECB’nin büyük miktarda para basması lazım)” dedi. 

Davranışsal ekonomi konusunda danışmanlık hizmeti veren Lamoureux & Co başkanı Yves Lamoureux, daha önce euroya inanmayan Soros’un şimdi inandığını söylemesinin altında yatırım stratejisine uygun konuşmak istemesinin yatabileceğini söyledi.

Lamoureux, Avrupa bankaları konusunda da, bankaların yeni sermaye ihraçlarıyla, borçlanmalarının düşmesi ve hisse senetlerinin sulandırılmasının ortaya çıkacağını söyledi ve “Bizim yanıtımız açık. Kötü haberler ortaya çıkacağı için uzak durun. ABD’de artan getiriler ve Avrupa’da düşen faizler bankaları ve sigorta şirketlerini zor duruma düşürecek, hatta ayakta kalmalarını bile tehdit altına alacak” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)