E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros'un korkuları gerçek oldu---

Soros'un korkuları gerçek oldu

Soros'un korkuları gerçek oldu
13 Kasım 2013 - 14:58 borsagundem.com

Milyarder hedge fonu yatırımcısı Soros, Euro'da en kötü korkularının gerçeğe döndüğünü söyledi

Avrupa, ağır ağır resesyondan çıkarken, birçok uzman, bölgenin para birimi euronun, "kullanışsız" bir kavram olmaya devam ettiğini söylüyor.

Hedge fonu milyarderi ve Soros Fon Yönetimi'nin yönetim kurulu başkanı George Soros da bunlardan biri.

New York Times gazetesine verdiği röportajda "en kötü korkularının gerçeğe döndüğünü" söyleyen Soros, "Korktuğum, euronun korunacağı ve Avrupa Birliği oluşumunu yoldan çıkararak, yıkacağıydı. Şekillendirilmiş bir egemenlik olması gerekirken, her ülke kendi başına oldu" dedi.

Uzmanlar da euroda 2 temel sorun olduğu konusunda hemfikir. Bu sorunlardan ilki, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil çıkaramayacak olmasından ötürü para politikasının tam anlamıyla birleşmiş olmaması; ikincisi ise, mali politikanın da tamamen ayrı olarak, politikalarda birçok gerginliğe yol açması şeklinde öne çıkıyor. Şu anda bölgedeki en büyük gerilim, Almanya'nın bölgenin zayıf ekonomilerinden daha fazla kemer sıkmalarını talep ederken, diğer hükümetlerin daha fazla teşvik etmesi olarak görülüyor.

Rekabet açıklığının giderilmesi için Euro Bölgesi'nin Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrılmasını destekleyen Soros, "Ancak Almanya bunu hiç desteklemiyor ve diğer ülkeler de buna zorlayamıyor. Bu nedenle de olmayacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)