E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros'a göre Avrupa bitti---

Soros'a göre Avrupa bitti

Soros'a göre Avrupa bitti
12 Mart 2014 - 15:49 borsagundem.com

Yatırımcı George Soros, Avrupa'nın geçmişte kalan bir kurum olabileceğini söyledi

Londra’da düzenlenen bir toplantıda 28 ülkeli ekonomik ve siyasi birliğin geleceği üzerine konuşan ABD’li milyarder yatırımcı George Soros’a göre Avrupa Birliği (AB) artık geçmişte kalan bir yapıyı temsil ediyor olabilir. 

"The Tragedy of the European Union" (Avrupa Birliği’nin Trajedisi” adlı yeni kitabında AB’nin ayakta tutulması için çok geç olup olmadığı sorusuna cevap arayan Soros, bugün Londra’da yapılan bir toplantıda “Avrupa Birliği’nin artık geçmişte kalmış bir kurum olabilir,” dedi.

Soros, "AB, yekpare bir küresel güçken geçtiğimiz on yılda geliştirdiği sarsıcı işsizlik seviyesiyle umutsuz biçimde gönülsüz bir Almanya’dan medet uman huysuz bir devletler konfederasyonuna dönüştü,” diye konuştu. 

Soros AB’nin çökmesi halinde bunun hem ABD hem de dünyanın geri kalanı için Avrupa’yı aşan ciddi sonuçlar yaratacağını da söyledi. 

Soros Fund Management’ın kurucusu, euro krizinin kaçınılmaz olmaktan çok “siyaset, ekonomi ve finansta kaçınılabilir hataların” ürettiği bir sonuç olduğunu ileri sürdü. 

Euro bölgesi ülkeleri 2009’dan bu yana iç borç kriziyle uğraşırken bazı Avrupa ülkeleri ve bankalarında mali destek ihtiyacı baş göstermişti. 

Soros, Avrupalı politikacılara bu türden “alışılmamış durumlara” süratle tepki verme ve birlik için artık yetersiz olduğu kanıtlanan eski kurallara sarılmama konusunda çağrıda bulundu.

Ünlü yatırımcının yeni kitabının önsözünde, “Soros’un sözcükleri halen (Alman Şansölyesi) Angela Merkel’in euro krizinde izlediği bekle-gör stratejisine doğrudan bir saldırı,” ifadesi yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sait12 Mart 2014 18:44

    Kendisi bitti bence kurt kocasında ne olur ingilizce anlatmak lazım kendisine en son yüzdüm yapıldı sattı tr de barınmadı artık bunun yerine daha genç hızlı yatırımcılar mı desek yoksa kolay parçacıkları desek ne derseniz Avrupa birliği biter ama Avrupa bitmez Almanya olduğu sürece teknolojisi olduğu sürece

  • Borsacı12 Mart 2014 17:03

    Daha geçenlerde EUR alacağım diyordu. Demek almadı sattı. Şimdi de Avrupa'yı mı karıştıracak. Biz oldukça Avrupa bitmez.

  • ACUN ACUR12 Mart 2014 16:16

    AVRUPA BİTTİYSE BİZ HALA NEDEN ORAYA GİRMEYE UĞRAŞIYORUZ,YOKSA AVRUPA ÇÖKÜNCE BİZİ ALACAKLAR,KİRLİ ÇAMAŞIRLARINIMI BİZE YIKATACAKLAR,İYİ DÜŞÜNÜN,AVRUPA NE ZAMAN BİZİZ ALACAM DEDİYSE BU İŞDE BİR HİNLİK VARDIR.