E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSonbaharda portföyünüzü canlandıracak 4 alım---

Sonbaharda portföyünüzü canlandıracak 4 alım

Sonbaharda portföyünüzü canlandıracak 4 alım
18 Ağustos 2020 - 14:20 borsagundem.com

Allianz Global Investors’ın ABD stratejisti sonbahara kadar piyasa hareketliliğinden etkilenmeden yatırım yapılabilecek alanları açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Allianz Global Inverstors’dan Mona Mahajan piyasaların aşağı ya da yukarı yönlü hareketlerinden çok büyük risk almadan yapılabilecek dört hamle olduğunu söyledi. Şirketin ABD stratejisti Mahajan CNBC’e ye yaptığı açıklamada, “bir ucu büyüme, diğer ucu değer olan bu ipte yürürken, yatırımcıların çeşitlilik araması önem kazanıyor” dedi.

Mahajan’a göre bu strateji portföyleri en azından sonbahara kadar canlandıracak. 

Mahajan’ın ilk seçimi: yeşil enerji de dahil olmak üzere, çevresel ve sosyal yönetim (ESG).

“Bu tür şirketler yalnızca Avrupa ülkeleri tarafından desteklenmekle kalmıyor, ABD’de de Joe Biden’ın gündeminde yer alıyor” ifadesini kullandı.

Çalıştığı şirkette 550 milyar dolarlık bir bütçeyi yöneten Mahajan, özellikle mobilya markaları da dahil olmak üzere konut alanında yapılacak hamleleri de desteklediğini açıkladı. Açıklamasında, “yalnızca düşün oranlardan faydalanmakla kalmıyorlar, böylelikle banliyölere taşınma ve yaşadığınız evi geliştirme, güzelleştirme trendine de ayak uydurmuş oluyorlar” dedi.

Yapılmasını önerdiği son iki hamleyse mobil ödemeler ve medikal teknoloji alanlarında. Mahajan “bu iki alan gerçekten her ortamda canlılığını koruyabilir” dedi.

Büyük kap hisse senetleri, 23 Mart’ta yaşanan piyasa düşüşlerinin en büyük güçlendirici unsuru oldu. Ancak yeni bir liderliğin başlangıcı görülebilir.

Bu ay şimdiye kadar, ekonomik olarak hassas gruplardaki rotasyon, ABD’de korona virüsün önüne geçme çabaları ve büyük ilaç şirketlerinin aşı testlerindeki ilerlemesi esnasında artıyor. 

Boğa piyasasının sinyalleri S&P 500’ün tüm zamanların en yüksek değerine %1 uzaklıkta olmasıyla görüldü.

Mahajan, “genel olarak konuşmak gerekirse, Fed’den gelecek destek ve mali politikaların hisse senetlerini bir üst lige taşıyacak temeli oluşturması bekleniyor” dedi.

Mart ayında yaşanan düşüşten bu yana, S&P 500 %47 artış gösterdi.

Borsalarda yeni bir rekor bekleniyor

 

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor

 

ABD Demokrat Parti kurultayı online başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)