E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSon durum! DAEŞ yakıyor, Peşmerge ilerliyor---

Son durum! DAEŞ yakıyor, Peşmerge ilerliyor

Son durum! DAEŞ yakıyor, Peşmerge ilerliyor
16 Ekim 2016 - 12:46 borsagundem.com

2014'ten beri terör örgütü DAEŞ'in elinde olan Musul'u almak için aylardır konuşulan operasyon başladı

Musul'un IŞİD'ten alınması için aylardan bu yana hazırlığı yapılan operasyonun resmen başladığı açıklanmamasına karşın, koalisyon güçleri dün gece Musul'un doğusundaki mevzileri bombaladı.
Bunun üzerine DAEŞ, daha önce kentin çevresine kazdığı hendeklere doldurduğu petrolü ateşe verince Musul'un üzeri simsiyah dumanlarla kaplandı. Irak Kürt yönetimine bağlı Peşmergelerin de dün gece boyunca Erbil ve Süleymaniye'den Musul bölgesine sevkıyatı sürdü.

Koalisyon uçakları dün gece Musul'un doğusunu bombaladı ve bu bombardıman üzerine DAEŞ, Musul'un çevresine kazdıkları hendeklere doldurduğu petrolü ateşe verdi.

IŞİD kenti hava saldırılarından korumak ve uçakların görüş alanını azaltmak için hendeklerdeki petrolü yakarken, yakılan petrol nedeniyle gökyüzünde kara dumanlar yükseldi.

Irak'taki Kürt yönetiminin Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in savaş uçaklarının saldırılarından korunmak için, Musul'un doğu ve kuzey bölümünde kazdığı hendeklerdeki petrol ve bazı araçları ateşe verdiği belirtildi. Açıklamada, batıdan gelen rüzgarla beraber, başta Erbil olmak üzere Kürt bölgesinde gökyüzünde siyah bir tabaka oluşacağı ve bunun ciddi bir çevre kirliliği yaratacağı belirtildi.

Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Sorumlusu Hamid Efendi ise, IŞİD mensuplarının bugün Musul etrafında kazdığı hendeklerdeki petrolü ateşe verdiğini belirterek, "Gökyüzünü siyah bir duman kapladı. Görüş normalin altında düştü. IŞİD örgütü bu yöntemle savaş uçaklarının saldırılarından korunmaya çalışıyor" dedi.

Peşmerge'nin Musul'a sevkiyatı sürüyor

Irak ordusu ile birlikte Musul operasyonuna karadan katılacak olan Irak Kürt yönetimine bağlı Peşmerge birlikleri de dün geceden beri Musul çevresine askeri sevkiyatını sürdürdü.
Erbil ve Musul'dan Peşmergenin seçkin birlikleri başta olmak üzere çok sayıda askeri araç, sağlık ekipleri eşliğinde Musul bölgesine hareket ederken, Peşmerge güçlerinin daha çok Başika bölgesinde bekleyeceği ifade edildi.

Musul'a giden yollar Peşmergenin elinde

Irak ordusu, Peşmerge ve Koalisyon güçlerinin gerçekleştireceği Musul operasyonu için son hazırlıklar yapılırken, Musul'a giden 6 yoldan 4'ünün Peşmerge güçleri, birinin de Irak ordusunun denetiminde olduğu sadece Suriye'ye giden bir yolun kontrolünün IŞİD'in elinde olduğu belirtildi.

Musul'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Keske, 20 kilometre uzaklıkta bulunan Neveran, 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hazır, 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güver cepheleri 30 kilometre uzaklıkta bulunan Musul baraj yollarında denetim Peşmerge güçlerinin elinde bulunurken, Musul'a 80 kilometre uzaklıkta bulunan Geyera cephesi ise Irak ordusunun denetiminde. Musul'un güneybatısında bulunan ve Suriye sınırındaki Beac ile Suriye'nin Rakka ve Deyre Zor kentlerine geçiş yapılabilen tek nokta sadece IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)