E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSıcak gelişme... İran IKBY'nin köylerini vuruyor!---

Sıcak gelişme... İran IKBY'nin köylerini vuruyor!

Sıcak gelişme... İran IKBY'nin köylerini vuruyor!
24 Eylül 2017 - 11:48 borsagundem.com

Referanduma 1 gün kala İran'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı dağlık sınır bölgelerini top atışlarıyla vurduğu belirtildi.

İran IKBY'nin dağlık bölgelerini bombalıyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesinden  yapılan açıklamada, İran topçu birliklerinin özellikle Balekayeti ve Hacı  Omeran'a bağlı "Gundejor, Alane, Kunere, Dinoy Gewre, Dinoy Biçuk, Berde Zerde"  köylerini aralıksız bombaladığı ifade edildi.

 Açıklamada, topçu atışlarının herhangi bir kayba yol açıp açmadığına  dair bilgi paylaşılmadı. Söz konusu gelişmenin İran'ın da şiddetle karşı çıktığı ve yarın  düzenlenmesi planlanan "anayasaya aykırı" referandum öncesi yaşanması dikkati  çekti. İran, daha önce de kendine muhalif İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne  bağlı Peşmerge güçlerinin varlığını gerekçe göstererek, dağlık sınır bölgelerini  top atışlarıyla vurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m k 25 Eylül 2017 10:23

    ZALİM İRAN MASUM HALKI VURMAK İÇİN BAHANE BULDU

  • Cego24 Eylül 2017 19:26

    Hele Sencer senin Suriye operasyonunuda gördük. Süleymanşah türbesini kaçırmak oldu. Senin uçağını düşürdüler ne yaptın.

  • Cego24 Eylül 2017 19:21

    Ula Sencer İran genel kurmay başkanı 17 Ağustos ta geldi gitti. Sen kimin yalakalığını yapıyorsun

  • sencer24 Eylül 2017 18:18

    hele cego musun nesin neyin kafasını yaşıyorsun bundan önce iran genelkurmay başkanı Ankaraya geldi 3 gün görüştüler boş laf konuşma

  • sencer24 Eylül 2017 18:15

    bugün iranın yalakalığını yapanlar biz dün suriyeye deaşı temizlemek için girdiğimizde ne işimiz var orada diyordu irancı olduğunuzu anladık da bu vatanın ekmeğini yiyor suyunu içiyorsunuz nankörlük etmeyin

  • Cego24 Eylül 2017 17:29

    Irak genel kurmay başkanı bizim genel kurmay başkanına geldi. Bizim genel kurmay başkanıda irAn genel kurmay başkanına gidiyor. İran kimseye sormadan işi başlattı. Helal olsun adamlara işte ulusalcılık. Bizdeki gibi yalan dolan Yok.

  • Ülke yönetmek24 Eylül 2017 13:40

    iran devlet başkanı kurdistan referandumu öncesi abd ziyareti yapti mi? Abd milyarder işadamlarına bize para lazim toplantisi yapti mi? işin işinde israil varsa aklınızın alamadığı herşey olabilir israil kurdistana savaş uçak v.s. gönderildiği yazıyor abd yaklaşık 2000 tir silahı pyd ye değil barzaniye gönderdi. Bize ise 1 yıldır silah satmiyorlar son 2 ziyaretinde erdoğan bu konuda konuştu ama değişen birşey yok. NEYSEKİ TÜRKİYE KENDİ TANK,HELIKOPTER, İHA V.S. YAPABİLİYOR HER NE KADAR YERLİ DESEKTE MOTOR VE BENZERİ PARÇALAR ABD DEN ALINIYOR. BU SEBEPLE ABD ATAK HELİKOPTERİNİN BAŞKA ÜLKELERE SATISINA YASAK GETİRDİ. BAKALIM KENDİ GÖBEGIMIZI ENFEKSIYON KAPTIRMADAN NASIL KESECEĞİZ.

  • KILIÇ24 Eylül 2017 13:32

    HABURDA PİKNİKMİ YAPIYORLAR.

  • Ali24 Eylül 2017 13:18

    Reis tatil yapıyo

  • Süper24 Eylül 2017 12:04

    Adamlar kürt devleti kuruyor bizim liderlerden ses seda yok. Yazıklar olsun. İranda olmasa yarın sonumuz belli.

  • Mahmut24 Eylül 2017 12:03

    Helal olsun İran'a..Devlet yönetimi ve ulusal çıkarları savunmak böyle bir kararlılıkla olur.