E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSon 6 ayda en yüksek yabancı girişi---

Son 6 ayda en yüksek yabancı girişi

Son 6 ayda en yüksek yabancı girişi
16 Eylül 2021 - 14:39 borsagundem.com

Yabancı yatırımcı, 10 Eylül haftasında 52,7 milyon dolarlık hisse satarken 325,1 milyon dolarlık tahvil alımı gerçekleştirdi.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 10 Eylül haftasında 52,7 milyon dolar hisse senetleri satımı yaptılar.

Yabancı yatırımcı, 10 Eylül haftasında 281 milyon dolarlık net portföy girişiyle TCMB'de merkez bankası başkanı değişikliğinin yaşandığı 26 Mart haftasından bu yana en büyük girişi gerçekleştirmiş oldu.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) alımları 325,1 milyon dolar olurken, DİBS (Ters Repo) alımı olmadı.

Yurt dışında yerleşiklerın DİBS (Teminat) alımları ve DİBS (Ödünç) alımının olmadığı haftada, şirket borçlanma senetleri 5,3 milyon dolar oldu.

Stoklar

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 23 milyar 143,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 7 milyar 334 milyon dolar DİBS (Ters Repo) stokları 1 milyar 604,7 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 403 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 249,5 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

TL ile tersleşti, işinden oldu!

Yerli yatırımcının döviz ilgisi ivme kaybetti

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Borsa İstanbul pozitif seyrediyor

Enflasyon boğa piyasasını durduramayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fahri17 Eylül 2021 15:10

    Ben sizlerin yazdıklarınız dan bişey anlamak istemiyorum çünkü gerçekler saptiriliyo algı orada gene biri leri bir parça koparmanin peşinde hadi hayırlısı aslan parçayı alınca çıkar piyasaya bir şekilde öğreniriz..(Kör Günyasını Gor Guyasimi?) Baklim

  • Takipçi Mağdur16 Eylül 2021 21:00

    Eee yabancı habire hisse satıyor. Zaten çoğu çoktan gitti Yabancı çıktıysa bir sebebi mutlaka vardır

  • Veli 16 Eylül 2021 19:14

    Yabancı borsadan çoooooktan çıktı.Tahvil Yami borç senedi almalarının sebebi faizlerin yükselebileceği olasılığını düşündürüyor

  • ....16 Eylül 2021 17:26

    Fahiş fiyatların önüne geçebilmek için iktidara gelmeyi mi bekliyorsunuz? Sabır ya ResulAllah. Her seye müdahale etmenizin ceremesini cekiyoruz. Bedava kredileri dağıttırdınız. Kamu bankalarının durumu borsada içler acısı. Umurunuzda da degil. Tahsislide yaptınız.Bir vatandaş olarak diyorum ki ey reis sesimizi rabbimize duyurduk, sana duyuramadık. Ne istedin halka açık şirketlerden? Bak mütaahhide verdin yetkiyi gördün etkiyi. Yetmedi yetmeyecek.100 liralık aracı ülkemde 300 tl yaptın. Ama biz seni iktidara taşırken bu devleti her kurumuyla sana emanet ettik. Emanetleri koruyamadınız. Başka devletler tarafından incelenir olduk.Senin açıkladığın rakamlarla ilgilenmiyorum.Dogruysa neden sahaya yansımıyor. Size dogruyu söyleyecek kişide kalmamış cevrenizde. Kısaca milleti düşünmeyen sistemin geleceği olmaz. Beton ve ithalat yerine keşke 20 yılda tarıma, üretime devasa yatırımlar yapılsaydı. Şimdi yap-işlet devretlerin devlete yükü konuşulmazdı.

  • Vatandaş 16 Eylül 2021 16:05

    Yabancı nereye girmiş ,borsa ekside hareket ediyor.

  • pala16 Eylül 2021 15:44

    hisseden çıkıp tahvile giriyorlar. faizler düşünce tahvilleri de sataralr