E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivSömestr tatili dönüşünde kış lastiği kullanma uyarısı---

Sömestr tatili dönüşünde kış lastiği kullanma uyarısı

Sömestr tatili dönüşünde kış lastiği kullanma uyarısı
04 Şubat 2023 - 12:47 borsagundem.com

Uzmanlar ara tatil dönüşünde artacak olan trafik yoğunluğu ve kar yağışlarına karşı sürücüleri kış lastiği kullanma konusunda uyardı. Ayrıca Yargıtay, kış lastiği kullanmayıp ölümlü kazayla sebebiyet verenleri taksirli öldürmeden de sorumlu tutuyor

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla sömestr tatili dönüşünde sürücülerin araçlarına kış lastiklerini taktırmadan yola çıkmamaları önem taşıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre yurdu etkisi altına alan kar yağışının ilerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşacağına işaret etti, sürücülerin bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Araçlarda kış lastiği kullanımının önemli olduğunu dile getiren Erkoç, "Kış aylarında meydana gelen trafik kazalarının büyük bir kısmı mevsimine uygun olmayan lastiklerden kaynaklanıyor. Mal ve can güvenliğimiz için kışın, kış lastikleri kullanmak gerekiyor." dedi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Emniyetten sürücülere 'zorunlu kış lastiği' uyarısı

EGM'den sürücülere 'kış lastiği' uyarısı

İstanbul'da kar yağışı etkisini gösterdi

İstanbul Havalimanı'nda kar yağışı

3 günlük sömestr tatili ne kadar?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)