E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSomali'de Eş Şebab'ın otel baskınında 30 kişi öldü---

Somali'de Eş Şebab'ın otel baskınında 30 kişi öldü

Somali'de Eş Şebab'ın otel baskınında 30 kişi öldü
21 Ağustos 2022 - 21:48 borsagundem.com

Somali'nin başkenti Mogadişu'da El Kaide bağlantılı Eş Şebap örgütünün 30 saat süren otel baskınında çoğu sivil 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı,

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Hayat Oteli'ne dün akşam düzenlenen saldırının ardından bilanço artıyor. Yetkililer, saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini açıklarken, aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi. Yetkililer, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasındaki çatışmanın hala devam ettiğini ve otelin büyük bir bölümünün saldırganların kontrolü altında olduğunu söyledi.

Otel, terör örgütü Eş Şebab tarafından bomba yüklü 2 araçla hedef alınmış ve olayda hayatını kaybedenlerin kimlikleri hakkında açıklama yapılmamıştı.

Öte yandan 17 Temmuz’da Somali’nin Jowhar şehrinde Eş-Şebab terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda, bomba yüklü bir aracın Somalili siyasetçilerin bulunduğu bir otele çarpması sonucu en az 2 kişi hayatını kaybetmiş, 15’ten fazla kişi ise yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı, Somalili mevkidaşıyla telefonlaştı

Somali'de 37 kişi koleradan yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali Cumhurbaşkanı'nı karşılıyor

Somali, ABD'nin yeniden ülkeye asker konuşlandırma kararından memnun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)