E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoma'da rekor tazminat talebi---

Soma'da rekor tazminat talebi

Soma'da rekor tazminat talebi
27 Haziran 2014 - 05:41 borsagundem.com

Soma faciasıyla ilgili savcılık soruşturması sürerken aileler de tazminat davaları açıyor

Kazanın meydana geldiği madenin sahibi Soma Kömür İşletmeleri AŞ ile maden sahasının sahibi Türkiye Kömür İşletmeleri’ne 15 işçi adına açılan 14 ayrı davada 8 milyon 372 bin lira tazminat talep edildi.

Hürriyet'teki habere göre dava başvurularında işveren Soma Kömür İşletmeleri’nin başta yaşam odası olmak üzere iş güvenliği tedbirlerini almadığı için ağır kusurlu olduğu belirtilirken TKİ ise denetim görevini yerine getirmediği ve ağır ihmali yüzünden faciaya neden olmakla suçlandı. Avukat Orhan Taparlı’nın 14 işçinin aile fertleri adına Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ve TKİ hakkında açtığı davalarda istenen maddi tazminat (destekten yoksun kalma tazminatı) oranı şimdilik 32 bin 500 lira olarak belirlendi. Davalarda şirketin malvarlığına tedbir konulması, aileye aylık bağlanması ve adli yardım da istendi.

Adına dava açılan isimlerden biri de faciada hayatını yitiren 23 yaşındaki Ahmet Şen. Şen’in babası Ahmet Ali Şen için şimdilik 1000 lira maddi (destekten yoksunluk tazminatı), 100 bin lira manevi tazminatın tahsili istendi. Başvuruda faciadan işveren şirketin ruhsat sahibi, TKİ’nin işleten sıfatıyla sorumlu olduğu vurgulandı.

"EN İYİSİ BUYSA..."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası başta olmak üzere maden kazalarının araştırılarak alınması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırması komisyonu üyelerini kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki basına kapalı kabul, bir saat sürdü. Gül'ün komisyon üyelerine “En iyisi burasıyla diğerleri ne haldedir kim bilir” dediği öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)