E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSOM-B2 füzesinin ilk atış testinde tam isabet---

SOM-B2 füzesinin ilk atış testinde tam isabet

SOM-B2 füzesinin ilk atış testinde tam isabet
06 Eylül 2019 - 02:49 borsagundem.com

Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakan Varank, Twitter hesabından TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen füzeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Varank şunları kaydetti:

"Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde TÜBİTAK SAGE tarafından TSK için geliştirilen Türkiye'nin ilk seyir füzesi SOM'un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi."

Ayrıca Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de teste ilişkin Twitter hesabından şunları paylaştı:

"SOM-B2 füzesi atış testinde hedefi başarıyla vurdu. Ardışık delici harp başlıklı SOM-B2 füzesinin geliştirme, yer ve uçuş testleri tamamlandı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru06 Eylül 2019 09:39

    türkiye ancak bilimle, teknolojiyle ilerler gerisi boş laf...

  • bekir ırmak06 Eylül 2019 08:56

    Tübitak Roketsan Aselsan ve emeği geçen herkese saygılar sevgiler... Bunlar silahlı güçlerin gücüne güç katacağı gibi birkaç seneye deliler gibi ihraç edilecekler. Katar gibi zengin bir körfez ülkeside savunma sanayi alanında Türkler ile ortak yatırım yapması için ülkeye çekiliyor ama millet hain midir safmıdır anlam veremiyorum.

  • BORSACI 06 Eylül 2019 08:28

    GURURLANDIM .

  • Çakır06 Eylül 2019 07:17

    Allah razı olsun cansız

  • KILIÇ06 Eylül 2019 06:32

     EMEGİ GEÇENLERE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM ANCAK EN İYİ NÜKLER SİLAHLARIMIZDA OLSUN İSTERİM ÇÜNKÜ İSRAİLİN İRANIN RUSAYAYNIN BİZDEN NERESİ FAZLA HERKESTE VARDA BİZDE NEDEN OLMASINKİ.