E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSolcu Sanders'in çekilmesi ABD borsalarında yükselişi hızlandırdı---

Solcu Sanders'in çekilmesi ABD borsalarında yükselişi hızlandırdı

Solcu Sanders'in çekilmesi ABD borsalarında yükselişi hızlandırdı
09 Nisan 2020 - 00:13 borsagundem.com

ABD'de, finansal işlemlere daha fazla vergi ve özel sigortalar karşıtı söylemleriyle öne çıkan Demokratların başkan aday adayı Sanders'in yarıştan çekilmesi borsada alımları hızlandırdı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları Çarşamba gününü yükselişle tamamladı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüs salgınıyla ilgili olarak vaka ve ölüm eğrisinde zirvenin yakın olduğunu açıklamasıyla Wall Street endeksleri güne yükselişle başladı. 

New York Valisi Andrew Cuomo da, New York’taki günlük can kaybı iki gün üst üste en üst seviyede kalsa da, eğrinin artık düzelmeye başladığını söyledi. Eyalet genelinde hastanede yatan Kovid-19 hasta sayısının azaldığını belirten Cuomo, sosyal mesafe kuralına uyarak salgının önüne geçileceğini söyledi. 

ABD'de salgından en fazla etkilenen eyalet olan New York'ta Vali Cuomo'nun bu açıklamaları da Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 

SOLCU SANDERS YARIŞTAN ÇEKİLDİ

ABD borsalarında olumlu seyir sürerken Demokratların başkan aday adaylarından Bernie Sanders yarıştan çekildiğini açıkladı. 

Wall Street'teki finansal işlemlere daha fazla vergi getirmeyi vadeden ve özel sağlık sigortalarına karşı herkes için sigorta planını savunan sol görüşlü Sanders'in adaylıktan çekildiğini duyurması Wall Street'te hisse alımlarını daha da hızlandırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 779.71 puan ve yüzde 3.44 oranında artışla 23.433.57 puanla tamamladı. S&P 500 de 90.57 puan ve yüzde 3.41 oranında artışla gün sonunda 2.749.98 puana yükseldi. Nasdaq ise 203.64 puan ve yüzde 2.58 oranında yükselerek 8 bin seviyesini aştı ve günü 8.090.90 seviyesinde kapadı. 

Sanders'in başkan adaylığı yarışından çekildiğini açıklamasının ardından Amerikan sağlık hizmeti şirketi UnitedHealth Group'un Dow Jones'ta işlem gören hisseleri  yüzde 7.98 değer kazandı. Sağlık sigortası şirketi Anthem hisseleri de yüzde 10.25 artış kaydetti.

FED TUTANAKLARI AÇIKLANDI

ABD Merkez Bankası Fed, geçen ayki iki acil durum toplantısının tutanaklarını açıkladı. Açıklanan tutanaklar, yetkililerin, salgının ABD ekonomisine zarar verdiği ve finansal piyasaları bozduğu ve “zorlayıcı eylemde bulunmalarını” sağlayan hızlılıktan giderek daha fazla endişe duyduklarını gösterdi.

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Borsa İstanbul günü 93 bin üzerinde kapadı

 

Fed'in 2 ve 15 Mart toplantılarının tutanakları yayımlandı

 

Sanders da yarıştan çekildi: Demokratların tek aday adayı Biden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup09 Nisan 2020 14:20

    piyasalar solcuları sevmiyor

  • Veysel09 Nisan 2020 05:03

    Valla hiç belli olmaz , en kötüsü geride kaldı diye alım yapıyorlar da. Hepsi bir oyun olabillir. Paskalya dan sonra “sandığımız gibi değilmiş, durumun kötüleşeceğini tahmin etmiyorduk” açıklaması yaparlarsa kimse şaşırmasın. Sonuçta Trump salgının ilk günlerinde piyasaları coşturmak için salgını önemsememiş, grip gibi bir virüs, basın bunu abartıyor demişti ama Sonra ortalık toz duman oldu.

  • Erol09 Nisan 2020 01:31

    Yarın bizde yüksekten açıp malı verip çakarlar. Değişik durum olacak bankaları alacaklar çok yükselen diğer büyük hisselere çakacaklar. Bankalar toplanıyor

  • ..09 Nisan 2020 02:09

    abuk sabuk analiz yapma. nereye mal veriyorlar nereye çakıyorlar.  kafadan sallıyorsun