E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞok'un halka arz büyüklüğü en az 2.6 milyar lira---

Şok'un halka arz büyüklüğü en az 2.6 milyar lira

Şok'un halka arz büyüklüğü en az 2.6 milyar lira
09 Nisan 2018 - 12:22 borsagundem.com

Gıda perakendecileri arasında en hızlı büyüyen marka Şok Marketler'in halka arzının en az 2.6 milyar TL büyüklükte olacağı bildirildi.

Yıldız Holding'in iştiraki Şok Marketler'in halka arz büyüklüğü, halka arzı aracılık eden kuruluşun verdiği bilgiye göre en az 2.6 milyar lira olacak.

Halka arzı aracılık eden kuruluşların birinden iletilen bilgiye göre, halka arz kapsamında yapılacak sermaye artırımı ve ortak satış miktarının daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

Halka arzda BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, J.P. Morgan ve Ünlü Menkul Değerler global koordinatör, Citigroup global talep toplayıcı olarak görev alacak. Yurtiçi talep Garanti Yatırım tarafından toplanacak.

GIDA PERAKENDECİLERİ ARASINDA EN HIZLA BÜYÜYEN MARKA

Şok Marketler, son üç yıl içinde günde ortalama üç, yılda 1000 yeni market açarak 2017 yılını 81 ilde 5.100 mağaza ile sonlandırdı. 2017’de 4 bin kişiye daha ek istihdam sağlayan Şok Marketler’in çalışan sayısı da 24.000’e ulaştı. Türkiye’nin tüm şehirlerinde 2015-2017 arasında yılda ortalama 1.000 yeni mağaza açan Şok Marketler gıda perakendecileri arasında en hızlı büyüyen marka oldu. Şok Marketler’in cirosu aynı dönemde ortalama yüzde 40 büyüdü.

Yıldız Holding bünyesine geçtiği 2011 yılından 2015 yılına kadar satın almalarla, 2015’ten itibaren mağaza açarak organik şekilde büyüyen Şok Marketler, “tek yerden alışveriş” bağlamında müşterisinin günlük ihtiyacının tamamına yakınını karşılıyor.

2015 yılına kadar satın almalarla, 2015 yılı başından itibaren de mağaza açarak organik şekilde büyüyen Şok Marketler, son üç yıldır günde ortalama üç yeni mağaza açıyor ve mağaza ağını müşterilerine daha etkili ulaşabilmek için sürekli ve hızlı biçimde genişletiyor.  Ülke geneline yayılan mağaza ağı, istihdam kapasitesi, dağıtım kanalları ve tedarikçileri ile ekonomiye değer katmaya devam ediyor. Şok Marketler, mağazalarına giren her bir müşterinin zevkli, kaliteli ve hesaplı alışveriş deneyiminden memnun olarak ayrılmasını sağlamaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :