E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSokak gösterilerinin kazanan hisseleri---

Sokak gösterilerinin kazanan hisseleri

Sokak gösterilerinin kazanan hisseleri
03 Haziran 2020 - 10:56 borsagundem.com

ABD sokak gösterileri sırasında silah satışlarının patlaması, silah şirketlerinin hisselerinin keskin bir şekilde yükselmesine neden oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Silah ve mühimmat üreticilerinin hisseleri keskin bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Bu durumun oluşmasında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) silah satışları, mayıs ayında yaklaşık yüzde 80 artması etkili oldu.

ABD’li siyahi bir vatandaşın polis şiddetiyle öldürülmesiyle başlayan sokak gösterilerinin ardından silah hisseleri keskin bir şekilde yükselmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump ise çözüm yolu olarak daha fazla askeri sokağa sürmekte.

Küçük Silahlar Analizleri ve Öngörüleri (SAAF) isimli şirket tarafından yürütülen araştırmada, mayıs ayında ABD'de yaklaşık 1,7 milyon silah satıldığı tespit edildi. Bu sayı, geçen sene mayıs ayındaki satışlara oranla yüzde 80,2 daha fazla.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) adli sicil kaydı soruşturmalarına dayandırılan verilerde araştırma şirketi, tabanca satışlarının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 94, uzun namlulu silah satışlarının ise yüzde 66,3 arttığını tahmin ediyor.

Artan satışlar karşısında silah üreticisi Sturm, Ruger & Co. hisseleri geçtiğimiz seansta %4,4 artarak Nisan 2016’dan sonraki en yüksek seviyesini gördü. Hisse üç günde %17’lik artış gösterirken bu yıl %50’in üzerinde arttı.

Bir diğer silah üreticisi olan Smith & Wesson hisseleri ise geçtiğimiz seansta %10 artarken Eylül 2018’den sonraki en yüksek seviyesini gördü. Son dört seansta şirketin hisseleri %42 artarken yılbaşındaki seviyesinin %61 oranında üzerinde.

Mühimmat ve av teçhizatı üreticisi Vista Outdoor hisseleri de geçtiğimiz seansta %7,5 yükselirken Ocak 2019’dan sonraki en yüksek seviyesini gördü. 8 günde %53 yükselen hisse yılbaşındaki seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Çin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor

Küresel hisse piyasalarında güçlü yükseliş sürüyor

ABD'de silah satışları yüzde 80 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)