E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSokağa çıkan, ne ceza ödeyecek?---

Sokağa çıkan, ne ceza ödeyecek?

Sokağa çıkan, ne ceza ödeyecek?
11 Nisan 2020 - 08:11 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı saat 24:00'den itibaren 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Bakanlık sokağa çıkanlara ilk olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verileceğini açıkladı.

Bakanlık dün gece aldığı bir kararla 31 ilde sokağa çıkmayı yasaklama kararını açıkladı. Karar sonrası milyonlarca kişi sokağa çıkarak saat 24:00’den önce ev ihtiyaçlarını karşılamak için market ve fırınlara hücum etti. Ancak İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağından istisna tutulan kişileri de açıkladı. Bu kişiler dışında sokağa çıkanlara ise çeşitli ceza ve yaptırımlar uygulanacak. Peki sokağa çıkma yasağının ihlali durumunda nasıl bir ceza uygulanacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI

Sokağa çıkma yasağının cezası ise İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı karar metnine göre şöyle:

Belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda; Gereğini önemle arz ve rica ederim.

31 ilde sokağa çıkma yasağı resmen başladı

TÜRK CEZA KANUNUNUN 195. MADDESİ

Bakanlık sokağa çıkanlara ilk olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verileceğini açıkladı.

Ancak aşırı durumlara göre, Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi devreye sokulacak.

İşte o madde:

TCK Madde 195. (1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Vali Yerlikaya'dan sokağa çıkma yasağı için uyarılar

Sokağa çıkma yasağı boyunca ekmek vatandaşların kapısına götürülecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Izmir 12 Nisan 2020 09:13

    Akp yasağa 2 saat kala böyle bir uygulama yapmamaliydi. Gece kadar her sehirde yakın temas oldu; ekmek ve sigara market kuyruklari oldu. Virus çoğalmasını sağlar.

  • Trakyali11 Nisan 2020 12:35

    Bırakın bu işleri, başımızda chp olsa ülkenin yarışı koronaydı şu an

  • aaa11 Nisan 2020 11:30

    İmamoğlu sokağa çıkma yasağı gelmeli dedi... 1 hafta geçmeden yasak geldi.  Muhalefet, her alanda farkını gösteriyor. hükümet yine önerileri geriden takip ediyor. ama 2 saatte 45 milyon insanı dışarı dkötu ve korona dağılmasına yeşil ışık açtı. 24 nisan korona patlaması olursa, sebebi dün yaşananlardır

  • Türkoğlutürk 11 Nisan 2020 10:05

    Corona geldi, umut oldu, pislikleri temizler dedim. Onca sağlıkçıya bulaştı, kötüye dokunmadı.

  • haramzadeler11 Nisan 2020 08:51

    bu işten de kendinize nema çıkardınız yaz cezayı millet ödesin oh yaşayın gitsin krallar gibi haramsever yöneticiler....