E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞok Marketler o şirketle birleşme kararı aldı---

Şok Marketler o şirketle birleşme kararı aldı

Şok Marketler o şirketle birleşme kararı aldı
04 Aralık 2018 - 23:42 borsagundem.com

Şok Marketler yönetim kurulu, şirketin bağlı ortaklığı olan Teközel Gıda'yı devralarak Şok bünyesinde birleşmesi kararı aldı

Şok Marketler (SOKM), yüzde yüz bağlı ortaklığı olan Teközel Gıda ile birleşme kararı aldı. Şok tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bugün (4 Aralık) düzenlenen yönetim kurulunda, Teközel Gıda'nın tüm aktif ve pasifiyle birlikte devralınarak Şok Marketler bünyesinde birleşmesine karar verildiği kaydedildi. Söz konusu birleşme işlemi için şirketler Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunacak.

Açıklamada ayrıca, birleşme işleminin iki şirketin 30 Eylül 2018 tarihli finansal tablolarının esas alınarak gerçekleştirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Şok tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

Şirketimizin 04.12.2018 tarihli yönetim kurulu toplantısında aşağıda belirtilen hususlar karar altına alınmıştır.

  1. 1. Şirketimizin, paylarının %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığımız Teközel Gıda Temizlik Sağlık Marka Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin; Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13. maddesinde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 155. maddesinde ve Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 17 ila 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca bütün aktif ve pasifleriyle devralınmak suretiyle şirketimiz bünyesinde birleşmesine karar verilmiştir.
  2. 2. Birleşme işleminin, taraf şirketlerin 30/09/2018 tarihli finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.
  3. 3. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13. Maddesi uyarınca, birleşme işleminin "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yöntemiyle gerçekleştirilecek olması nedeniyle, Türk Ticaret Kanunu'nun 147. maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13/2 maddesinde yer alan Birleşme Raporu ile, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13/2 maddesinde yer alan Bağımsız Denetim Raporu'nun hazırlanmamasına karar verilmiştir.
  4. 4. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13/2 maddesi uyarınca birleşme işlemi ile birleşme sözleşmesinin genel kurul onayına sunulmaksızın yönetim kurulu kararı ile onaylanmasına karar verilmiştir.
  5. 5. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin 12/e maddesi uyarınca pay sahiplerimiz açısından "Ayrılma Hakkı" doğmamaktadır.
  6. 6. Birleşme nedeniyle Şirketimiz sermayesinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
  7. 7. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği uyarınca duyuru metni, birleşme sözleşmesi ve Tebliğin öngördüğü birleşme işlemine ilişkin başvurularda gerekli diğer bilgi ve belgelerin hazırlanarak Sermaye Piyasası Kurulu'na onay için başvurulmasına karar verilmiştir.
  8. 8. Birleşme Sözleşmesinin Yönetim Kurulu tarafından onaylanması ve imzalanmasını müteakip birleşme işleminin onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.


Kamunun bilgisine sunarız.

İşbu açıklamamızın İngilizce çeviri metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,00
En Yüksek: 59,65
En Düşük: 58,15
Değişim 1,90 %
FK: 10,79
PD / DD: 6,98
İşlem Hacmi 362.564.364
Toplam Adet: 6.166.002
Ağırlıklı Ort.: 58,79
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)