E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞok iddia! NATO'ya karşı yeni bir ittifak mı geliyor---

Şok iddia! NATO'ya karşı yeni bir ittifak mı geliyor

Şok iddia! NATO'ya karşı yeni bir ittifak mı geliyor
23 Ocak 2023 - 10:26 borsagundem.com

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, ABD'den bıkan ülkelerin NATO'ya karşı yeni bir askeri ittifak kurabileceğini iddia etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, NATO ve ABD için çok ağır ithamlarda bulunduğu açıklamasında, NATO'ya karşı yeni bir ittifakın kurulabileceğini ve dünyanın böylece tekrar bir denge durumuna geleceğini öne sürdü. 

Medvedev, 50'den fazla ülkenin savunma bakanının Almanya'da ABD'ye ait Ramstein Hava Üssü'nde Ukrayna'ya başta tank olmak üzere silah tedarikini istişare ettiği toplantının sonuçlarını değerlendirdi.

Telegram hesabından açıklama yapan Medvedev, "Ramstein'daki toplantı ve ağır silahların Kiev'e tahsisi, düşmanlarımızın çok uzun bir süre bizi yıpratmaya, daha doğrusu yok etmeye çalışacağı konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor. Yeterli silahları da var. Gerekirse yenilerini üretmeye başlarlar. Bu nedenle, yanılsamalara kapılmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

Sputnik'te yer alan haberde mevcut durumdan yaptığı çıkarımları sıralayan Medvedev, "Birincisi, çok zor olacak. İkincisi, uzun süreli bir çatışma durumunda, günün birinde Amerikalılardan ve onların kısırlaştırılmış köpek sürülerinden bıkan ülkeler yeni bir askeri ittifak oluşturacaktır. Bu, insanlık tarihinde uzun savaşlar sırasında hep olmuştur" dedi.

Olası yeni ittifak kurulduktan sonra ABD'nin en nihayetinde eski Avrupa'yı ve talihsiz Ukraynalıların kalıntılarını bir kenara atacağını belirten Medvedev, böylece dünyanın yeniden bir denge durumuna geleceğini kaydetti.

NATO uyardı: Rusya taarruza geçebilir

 

NATO ve AB iş birliği bildirisi imzaladı

 

Rusya'dan NATO'ya flaş uyarı: Çatışmaya yol açabilir!

 

Rusya'dan NATO iddiası: Silahlı çatışmaya hazırlanıyor

 

Rusya'dan NATO'ya gözdağı: Her türlü tehdide hazırız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ömer faruk23 Ocak 2023 23:49

    2 kutuplu dünyaya gerek yok tek kutup Turan yeter.

  • Mucise Reis : )23 Ocak 2023 15:36

    Ortak askeri silahlar, modern silahlar, geleceği şekillenriren tanklar toplar roketler fuzeler uçaklar uzay araçları vb ile olur bu. Yoksa tamemen içi boş... Rusya belliki teknolojısının ciddi manada modernize olması gerektiğini anladı. Süper tanklar yapsanda omuzdan atmalı roketler karşısında savunmasız kaldı. Halbuki tankların üzerinde fırlatma sistemleri üzerine gelen roketleri kamikaze yapar. Rusya eski slkahları yakayım, yakarken ukrayandan yoprak alayım, yenı modernize silahları orduma vereyım tadında saldırdı sankı.

  • Gf23 Ocak 2023 16:35

    Bu iside halletmisin sırada ne var bigin

  • FİNANS DÜNYASI23 Ocak 2023 10:49

    Bence gelsin daha iyi olur rekabet gelir.ABD ve ingiltere fransa almanya dünya yı sömürmesi engellenmiş veya azaltılmış olur.