E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoçi'nin ana gündem maddesi Afrin---

Soçi'nin ana gündem maddesi Afrin

Soçi'nin ana gündem maddesi Afrin
25 Ocak 2018 - 07:04 borsagundem.com

Rus milletvekili Yuşenko, "Afrin’deki durum Soçi’deki kongrenin ana konusu olacak" dedi

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma vekillerinden Aleksandr Yuşenko, ay sonu Soçi'de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde ele alınacak başlıca konunun Afrin’deki gelişmelerin olacağını belirtti.

Yuşenko, Sputnik'te yer alan haberde şöyle konuştu:

"Bu (Afrin'deki durum) ana konu olacak. Özellikle bu nedenle kongrenin defalarca ertelenmiş olma ihtimalini dışlamıyorum. Bu konu çok kritik, Suriyeliler onu toprak bütünlüğü konusuyla ilişkilendiriyor. Her hâlükârda bu konunun askeri bir çözümü bulunmuyor. Bu tamamen müzakerelere, siyasi sürece bağlı bir durum. Suriye Ulusal Diyalog Kongresi birkaç kez ertelenmişti ve ben, ocak sonunda başlayacağı tarihe bir gün kala dahi net olarak herhangi bir şey söylemenin mümkün olmayacağını düşünüyorum, zira bu çok zor bir süreç. Ancak, Rusya'nın arabuluculuğuyla görüşmeler yapılmadan herhangi bir çözüme de ulaşılamayacağını herkesin anladığından eminim. Karşıt tarafların konuya sağduyuyla yaklaşacaklarını ve kongrenin yapılacağını umuyorum."


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeleri ve Soçi'de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni ele almıştı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, iki liderin Soçi'de planlanan kongrenin başarısı ve siyasi çözümün önünün açılması için ortak gayretleri sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiklerini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)