E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSocGen 2 trilyon dolarlık piyasaya “menkul kıymet jetonu” tanıttı---

SocGen 2 trilyon dolarlık piyasaya “menkul kıymet jetonu” tanıttı

SocGen 2 trilyon dolarlık piyasaya “menkul kıymet jetonu” tanıttı
10 Mayıs 2019 - 16:23 borsagundem.com

Societe Generale 2 trilyon dolarlık teminatlı menkul kıymet piyasasına dijital menkul kıymet jetonu tanıttı

Fransa merkezli Societe Generale SA'nın bir birimi 100 milyon euro (112 milyon dolar) değerinde dijital jeton formunda İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet (İDMK) sattı. Tek alıcı bankanın kendisi oldu.

Bankanın “iç startup” olarak isimlendirdiği geçen ayki pilot uygulamanın ardında dijital paraların arkasındaki teknolojinin maliyetleri azaltmak ve menkul kıymetlerde daha hızlı takas için nasıl kullanılabileceğini test etme fikri bulunuyor.

Geleneksel finans şirketleri fütüristik parayı sahiplenmekte zorlanırken, yeni teknolojinin destekçileri gayrimenkul ve hisse senedi gibi varlıkların sanal temsili olan menkul kıymet jetonlarının kullanımının hızla artmasını bekliyor.

Finansal teknoloji danışmanlık şirketi Capco kripto para ve blockchain biriminin yöneticisi Romal Almazo, “Finans sektöründe jetonlaşmanın yaygınlaşması gerçekleşecek ancak bunun yakın zamanda ana akım olmasını beklemiyorum. Bu piyasanın düzgün bir şekilde olgunlaşması ve evrimleşmesi yıllar alacak.” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)