E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSocar'dan Türkiye'de yeni satın alma!---

Socar'dan Türkiye'de yeni satın alma!

Socar'dan Türkiye'de yeni satın alma!
18 Temmuz 2013 - 12:55 borsagundem.com

Socar, OMV Petrol Ofisi'nin havacılık birimi POAIR'den hisse alımı ile ilgileniyor

Azerbaycan milli petrol ve gaz şirketi Socar, OMV Petrol Ofisi'nin PTOFS havacılık ve jet yakıtı alanında faaliyet gösteren birimi POAIR'de hisse alımı ile ilgileniyor.
Konu hakkında bilgi sahibi sektör kaynaklarının Reuters'a verdiği bilgiye göre, ne kadarlık bir hisse alımının olacağı henüz netleşmedi.
Bir sektör kaynağı, "Socar, bu birimi satın almak için görüşmeler yürütüyor; hatta birimin çalışanlarını da bir süredir transfer ediyor" dedi.
OMV Petrol Ofisi'nde OMV Petrol Ofisi Holding'in yüzde 55,4, OMV Aktiengesellschaft'ın yüzde 41,58 hissesi bulunuyor. Yüzde 3,02 hisse ise halka açık.
Petrol Ofisi'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre, şirketin havacılık satışları alanındaki birimi POAIR Türkiye'de İstanbul-Atatürk, Antalya-Antalya, Ankara-Esenboğa, İzmir-Adnan Menderes, Muğla-Dalaman Havalimanların uçak ikmali amacıyla kullanılan yakıt hidrant sistemlerinin yöneticisi konumunda bulunuyor.
Sahip olduğu 100'ün üzerinde ikmal tankeri ve dispenser ile yılda yaklaşık 240 bin uçağa ikmal yapan POAIR; Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Asya'da 20'nin üzerinde havaalanında da yerli havayolu firmalarının yakıt ihtiyaçlarını karşılıyor.
Türkiye'de Petkim'in PETKM ana hissedarı olarak faaliyet gösteren Socar ise, Star rafinerisi yatırımını sürdürüyor. Socar, Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TANAP projesini de yürütüyor.
Socar aynı zamanda Türkiye'de medya yatırımları ve akaryakıt dağıtım yatırımlarıyla da ilgileniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan18 Temmuz 2013 14:23

    BU GERCEKLERSIRSE BIR SONRAKI ADIM OMV POAS IN SOCARA BELLI BIR ORANDA SATISI HABERI GELIR SOCAR AKARYAKIT ISINDE OLMAK ISTIYOR RAFENINERISI VAR BU HEM OMV NIN HEM SOCARI ISINE GELIR