E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSOCAR ve BP'den Türkiye hamlesi---

SOCAR ve BP'den Türkiye hamlesi

SOCAR ve BP'den Türkiye hamlesi
20 Aralık 2018 - 13:10 borsagundem.com

SOCAR ve BP, Türkiye’de petrokimya alanında yeni bir iş ortaklığı planlıyor

BP ve SOCAR Türkiye, Türkiye’de dünya standartlarında bir petrokimya kompleksi kurmak ve işletmek amacıyla iş ortaklığı kurma olasılığını değerlendirmek üzere ‘Çerçeve Anlaşması’ (HoA) imzaladığını bugün duyurdu.

Aliağa’da kurulması değerlendirilen tesis, yılda 1,25 milyon ton saflaştırılmış tereftalik asit (PTA), 840.000 ton P-Ksilen (PX) ve 340.000 ton benzen üretecek. PTA gıda ve içecek kapları, ambalajlama malzemeleri, kumaş, film ve diğer tüketici ve sanayi uygulamaları da dahil pek çok ürünün hammaddelerinden biri olan polyester üretiminde kullanılıyor.

HoA’nın imzalanması sonrasında BP ve SOCAR Türkiye’nin tesis için tasarım çalışmalarına geçmesi bekleniyor. Burada planlanan tesisin yakınında yer alan ve her ikisi de SOCAR Türkiye’ye ait olan yeni STAR Rafineri’den ve Petkim’den hammaddelerin entegre bir şekilde kullanımına izin verecek bir tasarım söz konusu olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)