E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSOCAR Türkiye uygun şartlarla refinansman anlaşması yaptı---

SOCAR Türkiye uygun şartlarla refinansman anlaşması yaptı

SOCAR Türkiye uygun şartlarla refinansman anlaşması yaptı
17 Ağustos 2021 - 12:34 borsagundem.com

SOCAR Türkiye, önceki yükümlülüklerini yeniden finanse etmek için Citi ve JP Morgan liderliğinde 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer bir finansman sağladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye, dünyanın saygın bankalarından Citibank N.A., London Branch (“Citi”) ve JP Morgan Securities plc (“JP Morgan”) liderliğinde çok uygun koşullarda temin edilen 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer tutarında refinansman işlemi gerçekleştirmiş oldu.

Küresel ekonomide pandemi dönemi endişelerinin sürdüğü bir ortamda yapılan refinansman işlemi, uzun geri ödeme vadesi, piyasadaki benzerlerine ve eski kredilere kıyasla düşük faiz maliyeti ile dikkat çekiyor. Dünyanın önde gelen banka ve finans kuruluşlarının katıldığı sendikasyon tarafından SOCAR için ek yükümlülükler oluşturmayan refinansman işlemi, SOCAR’ın garantörlüğünde beş yıl vade ve yıllık EURIBOR /LIBOR +345 baz puanlık faiz oranı ile gerçekleşti. Yapılan bu işlem, SOCAR’ın ve SOCAR Türkiye’nin sağlam finansal yapısı ve dünya finans çevreleri nezdindeki güçlü duruşuna olan güvenin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi. 

“SOCAR’A VE TÜRKİYE’YE DUYULAN BÜYÜK GÜVENİN GÖSTERGESİ”

Alınan krediyi değerlendiren SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev “Dünyanın güçlü finans kuruluşları JP Morgan ve Citi liderliğinde sağlanan çok uygun şartlarda ve bu büyüklükteki bir refinansman, piyasalarda pandemi kaynaklı küresel belirsizliklerin halen sürdüğü bir ortamda SOCAR Türkiye’ye duyulan büyük güvenin bir göstergesidir. Uluslararası kaynaklardan sağlanan bu finansman, SOCAR Grubu’nun likiditesini artırmakla birlikte projelerimizin finans kuruluşları tarafından desteklendiğinin göstergesidir.” açıklamasını yaptı.

SOCAR Türkiye’nin bu işlemdeki hukuk danışmanlıklarını Vinson & Elkins RLLP, Ünsal Avukatlık Ortaklığı ve Omni Law Firm üstlendi.

Petkim'in 2021 2. çeyrek performansı tüm zamanların en iyisi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)