E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSOCAR, Petrol Ofisi ile ilgileniyor---

SOCAR, Petrol Ofisi ile ilgileniyor

SOCAR, Petrol Ofisi ile ilgileniyor
05 Nisan 2016 - 11:53 borsagundem.com

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, SOCAR'ın Başkanı Abdullayev'in Petrol Ofisi için talimat verdiğini açıkladı

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, OMV'ye ait Petrol Ofisi hisselerinin satışına ilişkin "Satış sürecini takip etmemiz yönünde Başkan Rövnag Abdullayev'in bir talimatı var, fakat bu mutlaka satın almaya yönelik bir anlam içermiyor" dedi.

SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Avusturyalı şirket OMV'ye ait Petrol Ofisi hisselerinin satışına ilişkin, "Şu anda 2018 içinde devreye girecek bir rafineriyi inşa ediyoruz, elbetteki dağıtım bizim entegrasyonumuzun bir parçası konumunda" dedi.
SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in Petrol Ofisi'nin satışı hakkında yaptığı açıklama sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yavuz, geçen haftalarda OMV'nin Petrol Ofisi'ni satmak üzere bir irade beyanında bulunduğunu hatırlattı.
Dağıtımın, entegrasyonlarının bir parçası konumunda bulunduğuna işaret eden Yavuz, şöyle konuştu:
"Türkiye'de 2018 içinde devreye girecek bir rafineriyi inşa ediyoruz. Rafinerimizde halen yüzde 55 tamamlanma oranına ulaşmış durumdayız. Elbetteki dağıtım bizim entegrasyonumuzun bir parçası konumunda. Petrol Ofisi satış sürecini incelememiz ve takip etmemiz yönünde Başkan Rövnag Abdullayev'in bir talimatı var, fakat bu mutlaka satın almaya yönelik bir anlam içermiyor. Kendisinin de yaptığı açıklamada belirttiği gibi, bana ve ekibime konuyu incelememiz ve takip etmemiz yönünde verilen bir talimattır. Biz de arkadaşlarımızla süreci izleyip, analiz edeceğiz. Şirketimizin öncelikleri, stratejileri ve hedefleri açısından ele alacağız. Bir gelişme olursa doğal olarak kamuoyunu bilgilendireceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)