E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSmartiks Yazılım hisseleri kapışıldı! ---

Smartiks Yazılım hisseleri kapışıldı!

Smartiks Yazılım hisseleri kapışıldı!
09 Mayıs 2019 - 13:21 borsagundem.com

Verusa Grubu başarılı bir halka arza daha imza attı. Bugün halka arz için satışa sunulan Smartiks Yazılım hisseleri adeta kapışıldı. 12 milyon 450 bin adet hisseye 32 milyon adet talep geldi

BORSAGUNDEM.COM

Bir ay boyunca fiyat istikrarı uygulanacak olan Smartiks Yazılım’ın halka arzına rekor talep geldi. Kafein’den sonra yazılım sektörünün önemli şirketi olarak borsaya girmeye hazırlanan Smartiks Yazılım hisseleri, 9-10 Mayıs tarihleri arasında birincil piyasadan satış yöntemiyle 2.42 liradan halka arz edilmek üzere satışa çıkarıldı. Halka arzın ilk gününde birkaç saat içerisinde adeta hisseler kapışıldı. Smartiks Yazılım’ın halka arz için satışa sunulan 12 milyon 450 bin adet hissesine 32 milyon talep geldi. Borsada sert düşüşün devam ettiği bir günde iki buçuk kata yakın talep gelmesi borsa çevrelerinde büyük başarı olarak yorumlandı.

VERUSA GRUBU BÜYÜK BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

Başarılı halka arzlarla tanınan Verusa Grubu, Smartiks Yazılım ile başarılı bir halka arz daha imza atmış oldu. Verusa Grubu’nun geçen yıl halka arz ettiği Kafein Yazılımı da yoğun taleple karşılaşmıştı. Kafein Yazılım’dan sonra da hiçbir halka arz gerçekleşmemişti.

Bugün gerçekleştirilen halka arzda bir ay boyunca fiyat istikrarı uygulanacak. Yani halka arz sonrası hisse fiyatı bir ay boyunca arz fiyatının altına gerilemeyecek.

23 PROJEYE 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yazılım sektöründe 13 yıldır faaliyet gösteren Smartiks, Türkiye’nin önde gelen telekom, finans ve sigorta firmalarına hizmet sunuyor. Şirketin en büyük avantajı ise müşteri devamlılığının yüksek olması.

Yeni projelerde TÜBİTAK ile işbirliği yapmayı tercih eden Smartiks, yazılım geliştirme uygulamalarını Ar-Ge merkezi projeleri olarak ele alarak yeni çözüm ve projeleri Teknokentlerde hayata geçiriyor. Smartiks’in 31.12.208 tarihine kadar toplam 23 yazılım projesi için gerçekleştirdiği yatırım ve harcama miktarı 29 milyon 758 bin lirayı buluyor.

Bu yatırımların da yüzde 63’ünü kendi öz kaynaklarından karşılamış olması önemli bir ayrıntı olarak gösteriliyor. Smartiks, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili yaptığı TÜBİTAK projelerine ilişkin olarak hibe şeklinde teşvikler almaya devam ediyor. Şirket ayrıca geliştirdiği projeler için devlet teşvikleri ve yardımlarından da en üst düzeyde yararlanıyor.

YURTDIŞI YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Dubai’deki ofisi 2017 yılının ikinci yarısında faaliyete geçirerek bölgedeki fırsatlardan pay almayı hedefleyen Smartiks, 26 Mart 2018 tarihinde Silikon Vadisi’nde Smartiks Yazılım adı altında faaliyet gösterecek yeni bir şube açtı. Kısa sürede yurtdışı operasyonlarda 5 milyon liranın üzerinde satış gerçekleştirmeyi başardı.

2018 yılını 6 milyon 68 bin lira karla kapatan Smartiks Yazılım’ın aktif toplamı 43 milyon 668 bin lira seviyesinde bulunuyor. Şirket geçen yılın ortalarında ETS Ersoy Turistik Servisler A.Ş ile insan kaynakları ve bulut sözleşmesi imzaladı.

EN BÜYÜK ORTAK KAFEİN YAZILIM

Borsa İstanbul’da en son halka açılan şirket unvanını yakında Smartiks’e devretmeye hazırlanan Kafein Yazılım’ın, ihraççının sermayesinde yüzde 51 payı bulunuyor. 2005 yılında kurulan Kafein Yazılım, Türk Telekom, Türk Havayolları, Turkcell, Vodafone, Migros, Allianz, Ergo başta olmak üzere Türkiye’de ilk 500’de olan şirketlere yazılım hizmetleri sunuyor. Kafein Yazılım 10 Mayıs 2018 tarihinde 4.45 liradan halka arz edildi. Son dönemde ise hisseler 7 lira seviyesinden işlem görüyor. 2018 yılını 13 milyon 605 bin lira karla tamamlayan Kafein Yazılım halka açıldığı ilk yılda temettü dağıtan nadir şirketler arasında bulunuyor.

Yazılım devi Smartiks bugün halka arz ediliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.