E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSmartiks halka arz geliriyle büyük yatırımlara imza atacak---

Smartiks halka arz geliriyle büyük yatırımlara imza atacak

Smartiks halka arz geliriyle büyük yatırımlara imza atacak
16 Mayıs 2019 - 15:53 borsagundem.com

Halka arzda rekor taleple Borsa İstanbul’a gelen ve hisseleri bugün Ana Pazar’da işlem görmeye başlayan Smartiks Yazılım'ın YKB ve Genel Müdürü Serkan Karahanoğlu Borsa Gündem’e konuştu.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

İki günlük halka arzda daha ilk günde iki buçuk kat taleple hisseleri adeta kapışılan Smartiks Yazılım artık Borsa İstanbul üyesi. Rekortmen hisseler, bu sabah İstinye Yerleşkesi’nde düzenlenen gong töreninin ardından "SMART"  koduyla Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.

Geniş bir katılımla düzenlenen tören sonrası Borsagundem.com’a konuşan Smartiks Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Karahanoğlu, “Borsada yer alıyor olmak çok keyifli bir duygu. Bizim girişimcilik sürecine baktığınız zaman aslında devler ligine çıktık diyebilirim. Başladığımız noktadan bugüne kadar çok emek verdik. Bütün çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim. Halka arz olmuş bir firma, halkın parasını kullanıyor olmak çok büyük bir sorumluluk ve bunun da bilincindeyiz. Dolayısıyla o bilinçle daha büyük yatırımlara ve projelere imza atıyor olacağız” diyor.

Serkan Karahanoğlu, borsa sert düşerken talep yağmuruyla rekora imza attıkları halka arz süreci için, “Biz 2 kat talep olacağını bekliyorduk. Süreç nasıl olacak diye müşterilerimizden çok arayıp soranlar oldu. Dolayısıyla talep bizim de beklediğimizin üzerinde oldu” diye konuşuyor.

“İKİ TARAFIN SİNERJİSİYLE BURADAYIZ”

Kafein Yazılım 2018’in son ve en başarılı halka arzı, Smartiks Yazılım ise 2019’un ilk ve rekortmen halka arzı… "Peki, bu başarının sırrı ne?" Sorumuz üzerine işin sırrını anlatırken sözlerine, “Grubun doğurduğu sinerji diyebilirim” şeklinde başlayan Karahanoğlu şöyle devam ediyor:

“Özelikle Verusa bu konuda çok iyi bir girişim firması. Onlar bu süreci yönetmeyi iyi biliyorlar ve bu süreçte hazırlanmamızda büyük destek oldular. Türkiye’nin en büyük firmalarından öğrendiğimiz doğruları, kendi firmamızda uygulamaya çalıştık. Bu anlamda da Smartiks de bilançosuyla, yaptığı işlerle, yatırımlarla bu işe hazırdı diyebilirim.  İki tarafın sinerjisiyle de buradayız. “

“SMARTİKS TEMETTÜ DAĞITAN BİR BORSA ŞİRKETİ OLACAKTIR”

Temettü politikaları hakkında, “Bu Verusa ile başlayan bir süreç ve büyük desteği oldu. Aslında Verusa bize bir öğretmen gibi davranıp bizi temettü konusuna hazırladı diyebilirim. İnşallah Smartiks, önümüzdeki yıllarda temettü dağıtan bir borsa şirketi olacaktır. Bunun içinde hazırlıklarımız var” diyen Smartiks Genel Müdürü Karahanoğlu, halk arz gelirinin değerlendirilmesi konusundaki hassasiyetlerini de, projelerini de sıralıyor. Serkan Karahanoğlu, “AR-GE tarafında çok ciddi çalışmalarımız var. TUBİTAK, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle çok ciddi projeler üretiyoruz. Yatırımlarımızı bu AR-GE süreçlerinin tamamlanmasında kullanacağız. Bundan sonra ürünlerimizi müşteriye daha uygun ve cazip hale getirmeye çalışacağız. Ayrıca kullanıcı dostu olup, ürünlerimizi markalaştırıp pazarlamaya odaklanacağız. Çok uzun yıllardır beraber çalıştığımız müşterilerimiz ve çok güçlü bir danışmanlık kadromuz var. Bu tarafta da bir büyüme bekliyoruz.  Smartiks’in dijital dönüşümde bunca yıldır biriktirdiği müşteri deneyimi ve bilgi birikimi var. bu noktada da büyümeye devam edeceğiz” diyor.

BÜROLAR, HEDEFLER

Smartiks’in yeni dönemde yurt dışı yatırımlar ve ihraçların, hedefler içindeki payı ne? Karahanoğlu’nun yanıtı ise şöyle: “Yurtdışındaki Dubai ve San Francisco ofisimizi açalı 1.5 sene oldu. Dubai’de çok kısa sürede 300 bin dolarlık ciroya ulaştık. San Francisco’da yaptığımız projeler var ama henüz bir gelirimiz oluşmadı. Her ikisinin toplamında önümüzdeki senenin sonuna kadar 1 milyon dolar civarında bir hedefimiz var. Tabi bu da ihracat payındaki gelire oranladığınız zaman yüzde 25-30’luk bir gelire tekabül edecektir.”

Türkiye’de ise kurumsal ve büyük şirketlerle çalıştıklarını işaret eden Serkan Karahanoğlu, “Akbank, Turkcell, ETS, Ziraat Bankası Grubu, Allianz, Koç Grubu, İBB ve Rönesans Grup ve 4 şehir hastanesiyle iş birliğimiz var. Daha birçok firma var, bu saydıklarım ilk aklıma gelenler” diye konuşuyor.

120 KİŞİLİK YAZILIM MÜHENDİSİ ORDUSU

Yazılım projelerinin yürütüldüğü İş Çözümleri Yöneticisi Smartiks Yönetim Kurulu Üyesi ve GMY Alper Utkan Şanda, Borsagundem.com'a ekip hakkında bilgi verirken, “Ekibimiz toplam 120 kişiye yakın ve hemen hemen hepsi yazılım mühendisi” diyor, devam ediyor:  

“Bugün çok mutlu ve gururluyuz. Bizim için bu halka arz yeni bir vizyon ve bakış demek. Borsaya açık olmanın getirdiği o sorumluluğun da farkındayız. Bu arada ihracat payını artırmak Türkiye’de faaliyet gösteren bütün şirketler için bir ihtiyaç. Ülkenin dövize ihtiyacı var. O anlamda bizim katkımız hiçbir şeydir ama böyle böyle olacak inşallah. Bizler bunun da bilincindeyiz. Gelirimizin önemli bir kısmı da yurt dışından elde ediliyor olacak.”

Borsa İstanbul’da Smartiks Yazılım gongu çaldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 43,50
En Yüksek: 45,38
En Düşük: 42,74
Değişim -3,38 %
FK: 29,66
PD / DD: 10,21
İşlem Hacmi 76.711.248
Toplam Adet: 1.754.775
Ağırlıklı Ort.: 43,90
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REİS17 Mayıs 2019 19:08

    Hayırlı olsun bizim borsada yolunacak kaz çok ne baba şirketler yerlerde sürünüyor milletide süründürür bizim borsa kumarhane olmuş kasino gibi çek kolu bırak şansına bahtina ne giderse gelir yok kumardan kim kazanmış resmen kumarhane şirket dediğin yıl sonunda kârını ortaklarına dağıtır borsaya giren şirket böyle olur

  • Oguz bey17 Mayıs 2019 16:42

    Dün tavan bugün'de tavana giderken birden bire tabana dogru gitmesine anlam veremedim neler oluyor spekler gene k.y.lari itelediler

  • JBT 16 Mayıs 2019 23:26

    Evet çok güzel bir yalan olmuş.....SPK tarafından güven veren adımlar atılmadan olmaaaaaaz....millet borsadan soğudu.....

  • aab16 Mayıs 2019 21:37

    aynen oyle kardesim arastirmadan bos bos yorumlar yapmayacaksin..

  • gerçek16 Mayıs 2019 21:25

    dün burada boş boş yazanlar vardı yok 1,50 ye gelirmiş.yok millete kitlerlermiş.önce izahnameyi alacak okuyacaksın sonra ilk gün halka arza girecek malı alacaksın.boş boş konuşmayacaksın

  • Trakyalı 16 Mayıs 2019 20:50

    5tl garanti.

  • Berat16 Mayıs 2019 20:21

    Çıktığı gibi tavan yaptı yarında yapar sonrası malum

  • Serkan mırık 16 Mayıs 2019 19:54

    Verus'a holdingin her halka arzı başaralı kriz Miriz dinlemiyor

  • Yasa adam16 Mayıs 2019 19:05

    Birkac gun sonra aglamlar baslar

  • dogu16 Mayıs 2019 18:34

    Arastirdim gercekten cok basarili bir sirket dalinda lider firmalardan calistigi sirketler devler..sektor zaten guzel bilancolari da saglam..ilk gun yuzde 20 borsa performansi helal olsun..zamanla gercek degerlerine gidecektir..lotu da 12 milyon guzel toplarlar..guzel guzel gercekten cok guzel bir sirket geldi borsamiza sukur..

  • ayham16 Mayıs 2019 18:31

    Gercekten keske hep boyle sirketler gelse borsamiza..bilanco saglam sirket saglam sahipleri guclu referanslar muthis daha ne olsun..

  • ugur16 Mayıs 2019 17:59

    Cok guzel sirket keske herzaman boyle sirketler acilsa borsaya..bilanco sirket sahipleri hersey cok guzel.massallah