E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSkandal! ABD askerinden PKK'ya silahlı eğitim---

Skandal! ABD askerinden PKK'ya silahlı eğitim

Skandal! ABD askerinden PKK'ya silahlı eğitim
04 Aralık 2021 - 09:59 borsagundem.com

Suriye’de Fırat’ın doğusundaki YPG/PKK’lı teröristlere yıllardır TIR’lar dolusu her tür ağır ve zırhlı silah yardımı yapan ABD, şimdi de eli kanlı teöristlere verdiği Amerikan silahlarının nasıl kullanılacağını öğretiyor

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde kirli faaliyetlerini sürdüren ABD güçleri, daha önce TIR'lar dolusu silah verdiği terör örgütüne bu kez de Amerikan silahlarını kullanma eğitimi vermeye başladı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Özel Kuvvetleri, Fırat'ın doğusunda YPG/PKK üyelerine silahlı eğitim vermek amacıyla Irak üzerinden 70 askerini 28 Kasım'da Haseke'ye sevk etti. Örgüt işgalindeki Haseke'nin kuzeydoğusunda ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan beldesine gelen ABD askerleri, burada 1 Aralık'ta yüzlerce YPG/ PKK'lı teröriste silahlı eğitim başlattı.

Yaklaşık bir ay sürecek eğitimde teröristlere, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak. Eğitimin ardından teröristlerin bir kısmının Haseke'deki Şeddadi ilçesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası'na gönderileceği, geri kalan teröristlerin ise Rümeylan'da kalacağı öğrenildi.

ABD ve Fransa, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK'lı teröristlere daha önce de çeşitli askeri eğitimlerle destek olmuştu. Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi bölgesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası bölgesi eğitim alanına dönüştü. Haseke'de ABD helikopterleri için pist görevi gören Spor Kompleksi'nde de YPG/PKK'lı teröristlere uygulamalı havadan indirme eğitimleri veriliyor.
Fransız askerleri ise YPG/PKK'lı teröristlere topçu atışı eğitimleri vermişti. Böylelikle ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.
(Sabah)

MİT'in operasyonuyla PKK/KCK'lı teröristler Pervin Arslan ile Emrah Adıgüzel Türkiye'ye getirildi

Çin'den ABD borsalarındaki düzenlemeye tepki

ABD'den Yunanistan'a 1 milyar dolarlık hibe

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Coninn yalanları04 Aralık 2021 23:36

    Yalandan deaşla savaş pkk yı semirt dedeağaçta piknik yap Afganistanı karıştır kaç Irakta b.k var ara yokmuş de ver gazı ukraynaya

  • TARKUT TARKAN04 Aralık 2021 20:59

    Biz abd kızıyoruz da. ana muhalefet partisinin yaptığına ne dersiniz.

  • Hehe04 Aralık 2021 19:52

    Hani heryerde vuruyordunuz yaaa gidin vurun iste

  • DostNe04 Aralık 2021 17:32

    Dostumuz piton dostumuz bidon ne dostmuş arkadaş anlamadım gitti.

  • RAMO CANCAN04 Aralık 2021 16:25

    Yıllarca ülkemizdeki tüm ekonomik kriz, askeri darbe, siyasi krizleri hepsini ile tüm şehitlerimizi kim yapmıştır abd yapmıştır.aslında abd baş düşmanımızdır.

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2021 11:36

    Değerli dostumuz Biden meğerse pkk sevicimiş İ:D nerede aktroller.HPD kapanzsın imamoğlu kılıçdaroğlu chp pkk kol kola hurraaa huloo eee buyrun duşman ABD ne oldu ? zort mu oldunuz ? Esad oldumu asarız keseriz uaçururz hoytt huyyttt eee buyrun pkk abd elele kolkola ee buyrun hadi. meydanlarda herkesleri terör örgutu diyip, teror destekçısı diyip, pkk ya silah veren abd ile dostum diyip, uçak sat bana diyorsun :D  yaa meydanlarda gürle.. içi boş muhabbetieri geçin. al dış güç dış güç abd dış güç eee ne yapacak ? silivriyemi atacaksın biden i :D haha ya sizin siyasetinizde, icratınızda ortada :D ihalar sihalar ankalar hadi hucummm :D ee pilotlar emir mi almadı ? onca teknolojı hangarda duruyor ? bilek lazım bilek, bilek varsa süngüle alırsın. bilek yoksa uzay mekiğinde ol alamazsın.

  • Hehe04 Aralık 2021 19:53

    Bidon dami Kanndirmissa inanmam

  • mesut kaya04 Aralık 2021 11:17

    abd nin teröristleri eğitmesine şaşırdık mı. tabii ki hayır...

  • emekli04 Aralık 2021 11:09

    USA dan dost olmaz.DÜŞMAN OLUR

  • BORSACI04 Aralık 2021 10:33

    taktirle uslanmayanın hakkı kötekdir.sırası gelince kaçacak fare deligi bulamazlar.

  • AHMET ÖZBİR04 Aralık 2021 10:16

    USA KAŞINIYOR! Artık zamanı geldi, Rusya ile birlikte KARAR alınmalı, SURİYE'yi ve komşularımzı KAOSA sürüklemek için TERÖRİSTLERİN hamisi olan HAYDUT DEVLETE ve PARASINA TEKMEYİ VURMANIN TAM ZAMANIDIR.