E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiyasilerden önce firmalar savaştı!---

Siyasilerden önce firmalar savaştı!

Siyasilerden önce firmalar savaştı!
15 Ekim 2013 - 06:42 borsagundem.com

Gelecek yılki yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulaları, siyasilerden önce şirketleri birbirine düşürdü

Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) Yüksek Seçim Kurulu’nun ihtiyacı olan oy pusulası ve zarfı için açtığı ihalede yerli üretime verdiği yüzde 10’luk fiyat avantajı ve firmaların üretim kapasitesiyle ilgili olarak aldığı kararlar tartışma konusu oldu. Firmalar hem bu uygulama koşullarına, hem de rakip firmalara yönelik alınan kararlara itiraz edince; ihalenin düzeltilmesi kararı alındı. DMO, firmaların itirazları ve Kamu İhale Kurulu’nun düzeltme verdiği kriterler çerçevesinde ihaleyi gözden geçirip yeniden sonuçlandıracak.

İHALE SONUÇLANDI...

Hurriyet'te yer alan habere göre, Devlet Malzeme Ofisi, gelecek yıl yapılacak seçimler için 19 Temmuz’da oy pusulasında kullanacağı filigranlı kağıt ihalesine çıktı. İhaleyi Mopak Kâğıt Karton Sanayi kazandı; ancak ihale sonuçları firmaların itirazlarına neden oldu. İtiraz eden firmalardan biri Saray Matbaacılık oldu. Şirketlerinin Toprak Temizlik Kâğıt Sanayi’nin yetkili satıcısı olduğunu belirten Saray Matbaacılık’ın itirazı şu gerekçeye dayandırıldı: “Yerli malı teklif eden istekliye yüzde 10 fiyat avantajı bana uygulanmadı. Ayrıca kapasite konusunda raporlar beklenmedi ve diğer firmalar lehine haksız rekabet koşulları oluşturuldu”. Benzer gerekçelerle ihaleye katılan bir diğer firma olan Fedrıgonı S.P.A firması da itirazcı oldu.

EŞİT MUAMELE YOK

Firmaların itirazları sonrasında inceleme yapan Kamu İhale Kurulu da, “rekabete uygun davranılmadı” sonucuna vardı. Kurulun bu karara varmasında, yüzde 10 fiyat avantajı konusunda firmalara farklı davranılması etken oldu. Kurul, Fedrigoni S.P.A’nın firmasının teklifinin de değerlendirme dışı kalması gerektiği yönünde karar alınca; ihalenin yeniden gözden geçirilmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Devlet Malzeme Ofisi’nin alınan bu karar çerçevesinde ihaleyi yeniden sonuçlandırması gerekecek. Mart’taki yerel seçim sürecinin aksamaması için ofisin hızlı bir şekilde karar alıp, ihaleyi bayram sonrasında tamamlaması bekleniyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)