E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiyahi öfke Temsilciler Meclisi'nde ---

Siyahi öfke Temsilciler Meclisi'nde

Siyahi öfke Temsilciler Meclisi'nde
29 Mayıs 2020 - 11:55 borsagundem.com

ABD'de Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, siyahilerin öldürülmesi hakkında soruşturma talebinde bulundu.

ABD’de Demokratların egemen olduğu Temsilciler Meclisi’ndeki Adalet Komitesi, Adalet Bakanlığı’ndan Minneapolis'te George Floyd adlı siyahi vatandaşın gözaltı işlemi sırasında polis tarafından öldürülmesi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

ABD'nin Kentucky eyaletindeki Louisville şehrinde Mart ayında evinde polis tarafından öldürülen siyahi Breonna Taylor’ın ardından, George Floyd'un polis tarafından dakikalarca boğazına bastırılarak öldürülmesi polisin anayasaya aykırı uygulamalarda bulunup bulunmadığına ilişkin soruları gündeme getirdi.

Adalet Komitesi Başkanı Jerrold Nadler ve diğer Demokrat üyeler, Başsavcı William Barr'a bir mektupta yazarak, Taylor ve Floyd’un ölümlerinin soruşturulmasının yanı sıra Georgia eyaletinde evinin yakınlarında koşu yaparken eski bir polis ve oğlu tarafından öldürülen Ahmed Arbery’nin ölümünü soruşturmaktan sorumlu yerel kolluk kuvvetlerinin de soruşturulmasını talep etti.

Nadler söz konusu mektupta, “Halkın kör adaletin yönetimine olan güveni, Afro-Amerikalıların ölümleri için gerçek bir test alanı haline geldi” ifadelerini kullandı.

Son olarak Minneapolis'te George Floyd adlı siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesi şiddetli protestolara yol açtı.

FBI, son üç olayla ilgili soruşturma başlatırken, ABD Başkanı Donald Trump, FBI ve Adalet Bakanlığına Floyd'un ölümüne ilişkin soruşturmanın hızlandırması için talimat verdi.

(Şarku'l Avsat)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)