E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiyah incirden yeni rekor---

Siyah incirden yeni rekor

Siyah incirden yeni rekor
11 Ekim 2014 - 05:17 borsagundem.com

​İngiltere Veliaht Prensi William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate'in mutfaına da giren Bursa'nın kara inciri 42 milyon dolara yakın ihracatla rekor kırdı

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), incir ihracatının lokomotifi olan Bursa siyah incirinin dış satışını artırarak, tüm dünyaya yayma çalışmalarının ve yürüttüğü projelerin meyvelerini alıyor. Bursa siyah inciri ihracatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, Türkiye’nin ve UYMSİB’in incir ihracatında tarihi rekora imza attığını vurguladı. Türkiye’nin 2013 yılında 34 milyon 460 bin dolar incir ihracatı gerçekleştirdiğini hatırlatan Salih Çalı, “Tüm ülke genelinde 2014 yılının başından bugüne kadar olan dönemde 41 milyon 913 bin dolar Bursa siyah inciri ihracatı ile Türkiye incir ihracatında tüm zamanların rekorunu kırmış oldu.
 
FİYAT DA İYİ BAŞLADI

Bursa siyah inciri ihracatçısının yoğunluğuna ve sezon başlangıcında ürünün az olduğuna değinen Dr. Salih Çalı, “Buna bağlı olarak sezon başlangıcında ihracatçı inciri 5 TL gibi ortalamanın üstünde bir fiyattan satın aldı. En çok incir ihraç ettiğimiz ülkelerin başında da yine Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, Rusya Federasyonu geldi. Birlik olarak üretimde ve ihracatta gıda güvenliği ve kaliteden herhangi bir ödün vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :((11 Ekim 2014 10:07

    İNCİR PAHALI DİYE BİZ YEMEZKEN ELALEM SEFASINI SÜRÜYOR.

  • metin metin11 Ekim 2014 06:48

    biz incir satalım emperyalistler cep telefonu,otomobil,uçak yani teknoloji türkiye'nin durumu ortada her yol cari açık 60 milyarlar bu kafa değişmesi lazım