E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSivilleri zorla Rusya'ya götürüyorlar---

Sivilleri zorla Rusya'ya götürüyorlar

Sivilleri zorla Rusya'ya götürüyorlar
20 Mart 2022 - 12:11 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 25'inci gününde iken çarpıcı bir iddia geldi.Çatışmaların şiddetlendiği Mariupol'de yaşayanların zorla Rusya topraklarına götürüldüğü öne sürüldü.

Rusya ile Ukrayna arasında 25 gündür devam eden savaşın en şiddetli yaşandığı bölgelerden olan Mariupol’den endişe yaratan bir iddia geldi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Mariupol Şehir Konseyi’nin Telegram hesabından yaptığı paylaşımı aktardı. Yapılan paylaşımda, “Geçen hafta birkaç bin Mariupol vatandaşı Rusya topraklarına tahliye edildi. İşgalciler Livoberezhniy bölgesinden ve spor kulübü binasında bulunan insanları zorla taşıdı. Bu insanların çoğu kadın ve çocuktu” denildi.

Reuters haber ajansı bu iddianın doğrulanmadığına dikkat çekerken, Rus haber ajansı RIA Novosti geçen hafta Rusya Savunma Bakanlığı’nın “Mariupol’den mülteciler” olarak tanımladığı grupların otobüslerle Rusya’ya geldiğini aktarmıştı. Rus yetkililer, Mariupol Şehir Konseyi’nin iddiaları ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Yerel yetkililere göre savaşta kritik bir öneme sahip olan Mariupol’de yaklaşık 400 bin insan mahsur kalmış durumda. Rus haber ajansları, aralarında 60 bin çocuğun da olduğu 300 bin kişinin Luhansk ve Donbas bölgelerinden Rusya’ya geldiğini ve bunlar arasında Mariupol’den gelenlerin de olduğunu aktardı.

Bombalanan Mariupol Tiyatrosu'nun uydu görüntüleri ortaya çıktı

Ukrayna'nın Mariupol kentinde sivillerin tahliyeleri durduruldu

Avustralya, Rusya'ya alüminyumu yasakladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu20 Mart 2022 23:02

    rusların kimsesiz ,evsiz barksız,garip gureba ukraynalılara sahip çıkması ,onları rusyaya götürmesi,koruma altına alması ne kadar barışçıl ve insancıl oldujklarını gösterir.iyi ki rusya gibi dostumuz ve komşumuz  var.yaşasın rusya .bu savaşı solcular kazanacak sağcılar ve naziler kaybedecek.herşey güzel olucak.

  • azmi20 Mart 2022 15:38

    93 savaşında Ruslar Doğu Karadeniz Bölgesi  vb işgal ettiklerinde genç delikanlıları Rusya içlerine götürdüklerini , genç baba ve oğullarının batıya kaçmak zorunda kaldıklarını dedemden dinlemiştim