E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSivastopol'daki Rus filosu karagahı İHA ile vuruldu---

Sivastopol'daki Rus filosu karagahı İHA ile vuruldu

Sivastopol'daki Rus filosu karagahı İHA ile vuruldu
31 Temmuz 2022 - 10:08 borsagundem.com

Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, ön belirlemelere göre Ukrayna tarafından yollanan bir insansız hava aracı ile (İHA) kentte bulunan Karadeniz Filosu karargahına saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonu ve Batılı ülkelerin Moskova'yı hedef alan yaptırım hamleleri devam ediyor.

Telegram kanalından açıklamada bulunan Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, “Ukraynalı Naziler bu sabah erken saatlerde Donanma Günü’müzü karartmaya karar verdi. Tanımlanamayan bir nesne Filo Karargahının avlusuna, ön verilere göre bu bir İHA saldırdı. Karargah çalışanlarından 5 kişi yaralandı, can kaybı olmadı. Herkese gerekli yardım sağlandı. FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) çalışıyor, olayın ayrıntıları araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Sivastopol’de Donanma Günü dolayısıyla planlanan kutlamalar, güvenlik gerekçesiyle iptal edildi
Razvojayev ayrıca İHA saldırısı sonrasında Donanma Günü dolayısıyla kentte yapılması planlanan tüm kutlama etkinliklerinin güvenlik gerekçesi ile iptal edildiğini bildirerek, “Tüm kutlama etkinlikleri güvenlik gerekçesi ile iptal edildi. Herkesin sakin olmasını ve mümkün olduğunca evde kalmasını rica ediyorum” paylaşımında bulundu.

Öte yandan Ukrayna birliklerinin, Donetsk'in merkezine ‘Petal’ anti-personel mayınları ateşlediği bildirildi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk ise kıştan önce DHC'nin Kiev kontrolü altındaki topraklarından 220 bin kişinin tahliye edileceğini duyurmuştu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı: Rusya-Ukrayna Savaşı uzayacak

 

ABD ve Rusya, savaş sonrası ilk kez görüşecek: Takas iddiası

 

Savaşta Ukranya'nın kayıpları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali01 Ağustos 2022 11:03

    Savas aptalıktır. Koskoca adamlar küçük sorunlar için halkının evsiz yurtsuz kalmasına sebep oluyor ve kahraman ilan ediliyor. Rusya da Ukrayna da çok zarar görecek geriye gidecek.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN31 Temmuz 2022 19:39

    Bizlere bulaşanlardan er ya da geç hesabını alırız.

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK31 Temmuz 2022 12:13

    rusya bizim 34 askerimizi şehit etmeyecekdiniz.SİHA larımız intikamımızı her gün 34 askerinizi geberte geberte alınmaktadır.bu abd ve ab ülkelerine kapak olsun.

  • Mucise Reis : )31 Temmuz 2022 23:38

    Nasıl bir fikir mantık ? Rus askerlinin yarıdan çoğu Türk kökenli, ve müslüman. Türk köylerini asimile etmek için, Türk ırklarından insanları alıp gençleri ölüme sürüklüyor. Böylece Rusya asimile faliyetlerinide sürdürüyor. Biraz derinleme bakalım olaylara. Eğer 34 asker dedin gibi oldu ise, Devlet ve TBMM bunun için var. Öc  almak  gibi bir terim avr ise devlet ilişkimizde, değerli dostum diyerek alınmayacağı ortada. Çıkıp ortaya rest çekersin öc alacak isen.

  • hım31 Temmuz 2022 18:51

    Ölenler Moskovalı olmadığı sürece  putin ve rusya için hiç bir önemi yok