E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSivas'ta dev fabrika hizmete başladı---

Sivas'ta dev fabrika hizmete başladı

Sivas'ta dev fabrika hizmete başladı
05 Temmuz 2017 - 17:10 borsagundem.com

140 milyon euro yatırımla gerçekleştirilen fabrika törenle açıldı

Brezilya merkezli çimento üreticisi Votorantim Cimentos'un 140 milyon avro yatırımla hizmete aldığı Sivas çimento fabrikası törenle açıldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "80 yılda 15 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım Türkiye'ye gelmişken son 15 yılda Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım 170 milyar dolardır." dedi.

Yılmaz, Brezilya merkezli Votorantim Cimentos'un 140 milyon avro yatırımla hizmete aldığı Sivas çimento fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, fabrikanın ülke ve Sivas için hayırlı olmasını temenni etti.

Bu yatırım için Türkiye'yi ve Sivas'ı tercih etmelerinden dolayı firma yetkililerine teşekkür eden Yılmaz, "Dünyanın en büyük 10 çimento üreticisinden Votorantim Cimentos, en büyük yatırımını Amerika Birleşik Devletlerinde yapmış, dünyadaki ikinci en büyük yatırımını da Türkiye'de yapmış. Doğru bir tercih yapmışlar, bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu açılış da göstermektedir ki doğru yapılan özelleştirmenin ülkeye faydası vardır. Daha çok üretim, daha çok verimlilik elde ediliyorsa yapılan iş, gidilen yol doğrudur." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin büyüdüğünü, yatırımların arttığını dile getirerek, 2012 yılında Türkiye pazarına giren Votorantim Cimentos'un da yatırımlarını artırarak devam ettirdiğini söyledi.

Türkiye'ye yaptığı yatırımlar ve istihdama katkısı dolayısıyla firma yetkililerine teşekkür eden Yılmaz, "140 milyon avro değerinde Sivas'ta tek kalemde yapılan en büyük özel sektör yatırımıdır. Yatırımla çimento sektöründe çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Çimento üretiminde Avrupa birincisi, dünya ikincisiyiz. Çimento ihracatında Avrupa üçüncüsüyüz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip ülkeler arasına girmeyi hedeflediğini, bunun için daha çok çalışmak, üretmek ve yatırım yapmak gerektiğini vurguladı.

"Güney Amerika'da Türkiye'nin en büyük dostu Brezilya"

Brezilya'nın da hedefinin aynı olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, "Güney Amerika'da Türkiye'nin en büyük dostu ve bütün olaylara aynı pencereden baktığımız ülke Brezilya'dır. Brezilya ile Türkiye arasında çok sağlam bir dostluk ilişkisi var. Bu ilişki, bu yatırımla birlikte daha da devam edecektir." dedi.

Yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisinin arttığına da değinen Yılmaz, "80 yılda 15 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım Türkiye'ye gelmişken son 15 yılda Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım 170 milyar dolardır. Bu da ülkemizin geleceğine olan güvenin en açık göstergesidir. Gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye olarak hafif ticari araç üretiminde Avrupa birincisi, otobüs üretiminde Avrupa ikincisi, Avrupa'da da en fazla marka başvurusu olan ülkeyiz." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin yabancı yatırımcıları çekmeye devam ettiği sürece koyduğu hedeflere mutlaka ulaşacağını dile getirdi.

Türkiye'nin son 15 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğine de dikkati çeken Yılmaz, "Bu aziz millet bundan sonraki yolu da bizimle yürümeye kararlı. Bunu referandumda gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin öncelikli konusunun eğitim olduğunu, milli gelirden OECD ülkelerinden çok daha fazla bir payı eğitime ayırdıklarını anlatarak, eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi.

140 milyon avroluk yatırım

Votorantim Cimentos Global Üst Yöneticisi Walter Dissinger da Türkiye'nin gerek altyapı yatırımlarındaki artış gerek inşaat sektöründeki büyüme ile ihracat konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin eğitimli yetişmiş insan kaynağının yatırım yapmalarında etkili olduğunu aktaran Dissinger, "Amerika kıtası dışındaki en büyük yatırımımızı burada hayata geçirdik. 140 milyon avroluk bir yatırımı bu kadar önem verdiğimiz bir bölgede hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Votarantim Cimentos Türkiye Üst Yöneticisi Şefik Tüzün ise Türkiye'de 2012 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Ankara, Sivas, Yozgat, Çorum, Samsun ve Nevşehir'deki tesislerle Türk çimento sektörünün önemli oyuncularından olduklarını vurgulayan Tüzün, Sivas çimento fabrikasının grubun en önemli yatırımları arasında bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ile beraberindekiler, açılış kurdelesini kesti. Bakan Yılmaz, çimento torbasını imzaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayırlı olsun 06 Temmuz 2017 06:33

    Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun Emeği geçen herkese

  • millet köle mi?06 Temmuz 2017 00:33

    Yabancı yatırımcı ülkeyi satın almış, millet asgari ücretli yarı aç köeler halinde.. emperyalizmin yalakası milli sanayi düşmanı akepe yabancı uşağıdır... Erbakan bunlara boşuna oferci siyonist yardakçıları dememişti

  • Vatandaş 06 Temmuz 2017 00:02

    Ben sivaslıyım ve şuan sivas 'ta yaşıyorum yıllarca milyon dolarlık fabrika yatacak ve bu gun fabrika açılacak sivas halkı da bunu duymayacak.. yüzlerce belkide binlerce kişinin çalışacağı fabrika sivas nasıl duymaz şaşılacak iş. Biz mi sağır olmussuk bu fabrika 1 patron 1 de genel mudurle mi işleyecek. Bunlar işçiyi nerden bulmuşlar. Işçileri de mi brezilyadan getirmişler. Sivas yada başka bi memleketten kim bu fabrikada işe başlamış bi açıklasınlar

  • sorgulayan adam05 Temmuz 2017 21:23

    Milli eğitim bakanı olarak çimento vs... anlatmak yerine şu doğu illerimiz deki okulların problemlerini çözmeye vakit harcasa daha doğru olur gibime geldi

  • Mahallenin Delisi05 Temmuz 2017 19:08

    Eloğlu ülkeye yatırım yapmış istihdam yaratmış mutlu olacaklarına ettikleri laflara bak kafa yapılarını anla!

  • Mahallenin Delisi05 Temmuz 2017 19:04

    "ALİ" rumuzlu arkadaş herkes AVM'den alış veriş yapıyor esnafa para gitmiyor demişsin haklısın ancak AVM'ler bir çok ürünü toplu olarak bulabileceğin bir çekim merkezi artık iğneden ipliğe bir çok ürün internet üzerinde de satılmakta işini dürüstçe yapan esnaf korunmalı ancak ne yazıkki esnaf kategorisinde sınıflanan çoğu kişi'de AVM ve Süper Marketlerden indrim günlerinde aldıklarını vatandaşa oldukça pahalıya satıyor. Birçoğunda artık müşteri velinimetimiz anlayışı yok!

  • Melo05 Temmuz 2017 18:55

    Sivaslıyım. Sivasa yapsa yapsa beton fabrikası yapılır. Bi daire fiyatı 400.000 tl olmuş. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Uretebildigimiz tek şey beton olmuş. Ha ha ha.

  • kara mizah05 Temmuz 2017 17:52

    adam ekomomik canlılığ bakkalda yapılan alış verişe bağlamış ya bravo valla . allah bizi bu yatırımları görmeyen sığırlardan uzak etsin :=)

  • temel05 Temmuz 2017 17:50

    iste bu yüzden CHP hep muhalefette kaliyor zaten...

  • ALİ05 Temmuz 2017 17:31

    evet yatırım dediğiniz elimizdeki fabrikaları satmak ve ülkenin parasını hortumlatmaktır. heryer avm olmuş boşunamı yatırım yapıyorlar. herkes avm den alışveriş yapıyorpara esnafa gitmiyor.