E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSivasspor Villarreal’e 1-0 yenildi---

Sivasspor Villarreal’e 1-0 yenildi

Sivasspor Villarreal’e 1-0 yenildi
03 Aralık 2020 - 22:56 borsagundem.com

Sahasında Villarreal'i konuk eden Sivasspor, rakibine mağlup oldu. Temsilcimiz, Qarabağ-Maccabi Tel Aviv maçının berabere bitmesinin ardından Avrupa Ligi'nde gruptan çıkma şansını son maça bıraktı

UEFA Avrupa Lig I Grubu 5. maçında Demir Grup Sivasspor, Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda karşılaştığı İspanyol ekibi Villarreal’e 1-0 yenildi. Karşılaşmanın tek golü 75. dakikada Chukwueze’den geldi.

Sivasspor’un 8 eksikle, Villarreal’in ise yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı karşılaşma, pozisyon açısından oldukça kısır geçti. Özellikle ikinci yarıda iki takım da gol fırsatı yaratma konusunda sıkıntı yaşarken, savunmada bir anlık konsantrasyon kaybı, Villarreal’in maçın tek golünü atmasını sağladı.

Sadece 4 yedek futbolcu ile maça çıkan, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın da kulübede yer almadığı Sivasspor, topu rakibine vererek, hızlı hücumlarla gol aradı. Villarreal’in daha önce pek fazla bir arada oynamamış oyunculardan kurulu bir kadro ile sahada yer alması nedeniyle uyumsuz görüntüsü, topa büyük oranda hakim olmasına rağmen pozisyon üretmesini engelledi.

Sivasspor ise hızlı hücumlarda yaptığı final pası hataları nedeniyle rakip kalede pek etkili olamadı. Gradel dışında hücumda ayakta kalan futbolcusu olmayan temsilcimiz, uzaktan şutlar dışında ciddi bir pozisyon yaratamadan karşılaşmayı tamamladı. Kone hamlesi de beklenen fırsatların yaratılmasını sağlayamadı.

Özellikle ikinci yarısı oldukça temposuz ve seyirciler açısından keyifsiz geçen maçı tek golle kaybeden Sivasspor, Qarabağ’ın sahasında oynadığı maçta Maccabi Tel Aviv ile berabere kalmasının ardından umutlarını son maça taşıdı.

Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcimiz Sivasspor, son maçında deplasmanda İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak. Sivasspor, bu maçı kazanırsa gruptan çıkan takım olacak.

Bu galibiyetle puanını 13 yapan Villarreal, son maçlar öncesi gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. 6 puanda kalan Sivasspor ise üçüncü sırada yer aldı. İkinci sıradaki Maccabi Tel Aviv’in ise 8 puanı var. Qarabağ da gruptaki ilk puanını aldı.

SEKİZ EKSİK

Sivasspor, zorlu Villarreal maçına sekiz eksikle çıktı. Sakatlığı devam eden Serhiy Rybalka ve Jorge Felix'in yanı sıra corona virüsü testleri pozitif çıkan altı futbolcu Villarreal karşısında görev yapamadı.

Öte yandan corona virüsü testi pozitif çıkan Teknik Direktör Rıza Çalımbay da, Villarreal maçında kulübedeki yerini alamadı.

Çalımbay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Villarreal CF ile oynayacağımız UEFA maçı öncesi yapılan Covid-19 test sonucumun pozitif olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Karantina sürecim başladığından hem ülkemiz hem de bizim için çok önemli olan bu karşılaşmada takımımın başında sahaya çıkamayacağımı üzülerek belirtmek isterim. Teknik kadroma ve oyuncularıma güveniyorum. Sizlerin de desteğiyle maçı en iyi şekilde bitireceğiz. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” demişti.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

Sivasspor 0-1 Villarreal

  • 4′ Gradel’in çaprazdan çektiği şut kalecide kaldı.
  • 8′ Kullanılan kornerde aşırtılan topta Foyth, arka direkte bomboş pozisyonda yaptığı vuruşta kaleyi tutturamadı.
  • 19′ Sol kanattan yapılan ortada Coquelin’in kafası direkten döndü.
  • 69′ Fajr’ın ceza sahası dışından çektiği şut üstten auta gitti.
  • GOL! 75′ Savunmanın arkasına atılan topla buluşan Costa’nın pasında Chukwueze, boş kaleye yaptığı vuruşla ağları havalandırdı. 0-1

 

Başakşehir, Leipzig'e yenilerek gruptan çıkma şansını kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baydur04 Aralık 2020 06:55

    Tebrikler Sivasspor!   Vakti zamanında  Eskişehirspor taraftarlarının  ve yönetiminin  beğenmeyip  yol verdiği tek. direktör nerede zavallı es es nerede?  O zamandan bu zamana bir düzine tek. direktör değiştirerek  bir halt olmayacağını kendi yönetim kafalarınızı değiştirmeniz gerektiğini bir anlayın artık.  7-8 kişilik tek. ekip gurubu sıra ile  bütün takımları dolaşıyor!  Birinin yol verdiğine öteki hadi anlaşalım diyor!  6 Ay sonra yeni arayışlar!  Peki neden değişiyor!  Mantıklı cevap yok.  Zaten mantıkta yok.  

  • RAMO CANCAN03 Aralık 2020 23:37

    Sivasspor aslanlar gibi oynadı kıt kanaat kadrosu ile  yenildi.hangi takımımız olsa bu takıma farklı dahi yenilebilir idi.