E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSivasspor sezonu lider bitirdi ---

Sivasspor sezonu lider bitirdi

Sivasspor sezonu lider bitirdi
29 Aralık 2019 - 16:03 borsagundem.com

Demir Grup Sivasspor Göztepe 1-0 | Lider tutulmuyor!

Sezonun flaş takımı Sivasspor, sahasında Göztepe'yi mağlup ederek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. En yakın rakibi Başakşehir ile arasındaki 4 puanlık farkı koruyan lider Sivasspor, ligdeki yenilmezlik serisini de 9 maça çıkardı. Sivasspor, 10 yıl aradan sonra bir kez daha ligde ilk yarıyı lider tamamlamış oldu.

Süper Lig’in 17. haftasında lider Demir Grup Sivasspor, Yeni 4 Eylül Stadı’nda konuk ettiği Göztepe’yi tek golle geçti. İlk yarısı golsüz berabere sona eren Yatabare’nin 66. dakikadaki golü skoru belirledi. Sivasspor, böylece 2008-09 sezonundan sonra yeniden Süper Lig’de ilk yarıyı lider bitirdi.

Bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve ligde liderlik koltuğunda oturan Demir Grup Sivasspor, Göstepe karşısında oldukça zorlansa da üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Göztepe savunması karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Sivasspor’u galibiyete Yatabare taşıdı.

Kar yağışı aştında oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. İlk yarısı pozisyon açısından kısır geçen maçta Rıza Çalımbay’ın Kone hamlesi, etkisini çabuk gösterdi.

Gol pozisyonuna girmekte sıkıntı çeken Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, 64. dakikada Fernando’nun yerine Kone’yi oyuna sürdü. Oyuna girdikten 2 dakika sonra topu önünde bulan Kone, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu boş durumdaki Yatabare’ye çıkardı. Yatabare, boş kaleye topu gönderek 66. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda oyunun temposunu düşüren ve topa sahip olmayı başaran Demir Grup Sivasspor, birkaç hızlı hücumda tehlikeli olabilecek ataklar geliştirse de, kalan dakikalarda başka gol olmayınca lider Sivasspor, sahasında oynadığı maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Böylece ligde yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran Demir Grup Sivasspor, puanını 37’ye yükseltti ve liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Göztepe ise 23 puanda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Helal olsun 29 Aralık 2019 19:54

    Rıza ÇALIMBAY CUMHUR BAŞKANI olsun

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI29 Aralık 2019 22:34

    rıza çalımbay canlardandır.o beşiktaş ın başına geçeçek yakın zamanda onun hedefi budur.

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI29 Aralık 2019 18:11

    canlar umarım bu sene şampiyon olursunuz.

  • Bika29 Aralık 2019 18:04

    Ligin ikinci yarısının ilk maçında BJK'de durduramazsa tutulmaz olacak.

  • Selahattin Ölmez29 Aralık 2019 16:13

    başkan Mecnun otyakmaz, teknik direktör rıza çalımbay ve ekibi ile tüm futbolcuları canı gönülden kutlarız.350 000 eur luk transfer ve 34 000 000 TL üzeri gelir ile dört büyük kulube örnek ve kapak olsun.