E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakŞişli'deki otoparka özel izin---

Şişli'deki otoparka özel izin

Şişli'deki otoparka özel izin
08 Mayıs 2015 - 05:20 borsagundem.com

İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliğinde son sözü yine bakanlık söyledi

Şişli’de yıllardır otopark olarak kullanılan Taşyapı firmasına ait 20 dönümlük arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından turizm tesis alanına çevrildi.

Planlarda hizmet alanı olarak geçen arazinin plan değişikliği defalarca İBB Meclisi’nin gündemine gelmiş ancak her seferinde reddedilmişti.

İBB Meclisi’nde muhalefetin sık sık gündeme getirdiği, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da zaman zaman serzenişte bulunduğu bakanlığın İstanbul’la ilgili imar planlarına müdahalesi bir kez daha yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 5 Mayıs’ta onayladığı plan değişikliğiyle Şişli’deki bir araziyi hizmet alanından turizm alanına çevirdi ve araziye 3 emsal inşaat yapma hakkı verildi.

Böylece İBB Meclisi bir kez daha bypass edilmiş oldu. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde itirazların alınması için askıya çıkan yeni plan değişikliği, Şişli, Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki 10619 ada 3 nolu parseli kapsıyor.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yanında bulunan yaklaşık 20 bin metrekarelik arazi şahıslar adına kayıtlı.

Planlar itirazların alınması için 4 Haziran 2015’e kadar askıda kalacak. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)