E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞişli'de film gibi olay: İki iş insanı dolandırıldı!---

Şişli'de film gibi olay: İki iş insanı dolandırıldı!

Şişli'de film gibi olay: İki iş insanı dolandırıldı!
17 Ocak 2022 - 14:02 borsagundem.com

Şişli'de 40 bin dolar karşılığında altın alışverişi yapmak isteyen iş insanlarını sahte altın ve dolarla dolandıran Kamerun uyruklu şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


İstanbul Şişli'de bulunan bir otelde L.T. ve H.K. adlı iki iş insanı, altın alışverişi için Kamerun uyruklu A.A.R. ile bir araya geldi. A.A.R., yurt dışından ucuza altın getirdiğini belirterek, 40 bin dolar karşılığında 4 kilo civarında altın satmak için anlaştı.

Şişli'de otelde buluşan kişiler, 40 bin doları vererek A.A.R'nin yanında getirdiği sahte altınları aldı. Kısa bir süre sonra A.A.R., altınları satmaktan vazgeçtiğini belirterek, sahte altınları iş insanlarından alıp, iş adamı L.T. ve H.K.'nin verdiği 40 bin doları el çabukluğuyla değiştirerek sahte dolar verdiği ortaya çıktı.

Dolandırıldığını anlayan iş adamları, durumu polise bildirdi. Harekete geçen ekipler, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, 18 ayrı sokakta bulunan 23 ayrı kamera görüntüsü inceledi. Eskişehir Mahallesi'nde adresi tespit edilen A.A.R., gözaltına alındı.

A.A.R.'nin adresinde yapılan aramada 600 bin sahte dolar, 3 kilo 800 gram sahte altın, 2 bin 400 dolar, 37 gram gerçek altın, birçok solüsyon malzemesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli A.A.R., "Sahte Para" suçundan sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

En yaygın kripto para dolandırıcılık yöntemleri

 

Akıl almaz sahtecilik Adli Tıp raporuyla ortaya çıktı!

 

Sahte senetlerle 250 milyon liralık vurgun yaptılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)