E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam'dan Balıkesir'e 400 milyon liralık yatırım---

Şişecam'dan Balıkesir'e 400 milyon liralık yatırım

Şişecam'dan Balıkesir'e 400 milyon liralık yatırım
03 Şubat 2017 - 07:20 borsagundem.com

Şişecam'ın Balıkesir'de yapacağı 400 milyon TL'lik yatırım için sözleşmeler imzalandı

Şişecam Topluluğu ile Balıkesir Sanayi Odası arasındaki protokol kapsamında Mart 2018'de üretime başlaması hedeflenen 400 milyon liralık yatırım bedeli bulunan cam elyaf üretim tesisi için imzalar atıldı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde, Balıkesir'deki tesiste cam elyaf üretimi yapılacağını söyledi. Cam elyafın birçok sektörün kullandığı malzeme haline geldiğini dile getiren Kırman, şunları kaydetti:

"Türkiye Şişecam Fabrikaları dünyada kendisine özgü yapısı ile camın bütün alanlarında faaliyette bulunan tek örnek. Düz cam, cam ambalaj, Paşabahçe dediğimiz cam ev eşyası ve kimyasallar alanında bunun yanında enerji ve diğer alanlarda faaliyetleri ile dünyadaki rakipleri arasında ilk beşte. Ayrıca halen 13 ülkede fiilen 44 noktada üretim yapıyoruz. Şu an 44 noktada fırınlarımız çalışıyor, cam üretiyoruz. Dünyanın sayılı cam ve soda üreticileri arasında yer alıyoruz. Bütün çabamız net olarak ülkemiz bayrağını bu yerlerde dalgalandırmaktan geçiyor."

KISA SÜREDE TAMAMLAYIP...

Kırman, bu çerçevede elyaf yatırımını 70 bin ton ile Balıkesir'de yapacaklarını aktararak, "Umudumuz ileri teknoloji, kompozit sanayi ve savunma sanayinde, otomotiv sanayinde, geri dönüşüm rüzgar türbinlerinin pervanelerinde kullanılabilecek yüksek kalitede kompozit malzemeyi yapabilecek alana yoğunlaşmak ve bunu da kısa sürede buradaki yatırımı tamamlayarak hayata geçirmek." diye konuştu.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur da Türkiye'nin içinde bulunduğu bu dönemde yatırım yapan sanayicilerin ülkesine sahip çıktığını belirtti.

Yatırımların ülkenin hala güvenli olduğunu göstermek adına çok önemli olduğunu vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:

"Şişecam Grubu Türkiye'nin en önde gelen sektörün yanı sıra dünya kuruluşlarından birisi. Balıkesir'de yatırım yapmaları bizi çok mutlu etti. Bu yatırımlar uzun soluklu bir süreç. Şişecam buraya gelerek, 'Bu millete güveniyorum' dedi. İnşallah biz de yatırımcılara elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Dünya da Türkiye de konjonktür anlamında sıkıntılı günler geçiriyor. O yüzden yatırımcılar önemli. Dile kolay 400 milyon liralık yatırım 200 dönüm arazi. Söylemesi kolay ama bunlar ciddi işler. Biz yatırımcının 7/24 emrindeyiz."

Ardından, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da birer teşekkür konuşması yaptı ve ardından imzalar atıldı. Törene Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Şişecam Kimyasallar Grup Başkanı Burhan Ergene ile Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekib Avdagiç de katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 48,60
En Yüksek: 49,26
En Düşük: 48,52
Değişim 1,08 %
FK: 8,70
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 1.083.841.267
Toplam Adet: 22.161.965
Ağırlıklı Ort.: 48,93
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sedat gül03 Şubat 2017 08:36

    Balıkesır cok ıyı bır tercıh ve bu yatırımlara ıhtıyacı olan bır sehrımız yapandan sebep olandan Allah razı olsun .