E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam'dan 40 milyon TL yatırım---

Şişecam'dan 40 milyon TL yatırım

Şişecam'dan 40 milyon TL yatırım
16 Şubat 2015 - 13:31 borsagundem.com

Şişecam Topluluğu, Gebze'de 40 milyon TL'lik bir yatırım faaliyete geçirdi

13 ülkeye yayılmış üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla global bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, 40 milyon TL'lik yatırımla Gebze'de faaliyete geçirdiği Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kapılarını basın mensuplarına açtı. Gebze Çayırova'da açılan Ar-Ge kampüsü, 15 bin metrekare alana kurulu ve 9 bin 400 metrekare kapalı alana sahip. 120 tam zamanlı araştırmacının görev yaptığı merkez, cam bilimi ve teknolojisi alanında Türkiye'nin en büyük ve donanımlı, dünyanın da sayılı büyük Ar-Ge kampüsleri arasında yer alıyor.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Şişecam Topluluğu'nun dünya cam sektörünün ana faaliyet alanları olan düz cam, cam ev eşyası ve cam ambalajın üçünde birden faaliyet gösteren tek global şirket olduğunu söyledi. Topluluğun Türkiye, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan olmak üzere toplam 13 ülkede 44 üretim tesisiyle faaliyet gösterdiğini anlattı. Şişecam'ın yurtdışındaki yatırımlarının toplamının bugün itibariyle yaklaşık 3 milyar dolara ulaştığını belirten Kırman, toplulukta 8 bin 500'ü yurtdışında olmak üzere toplam 21 bini aşkın kişinin çalıştığını kaydetti.

ArTeGe (Araştırma ve Teknolojik Geliştirme) çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Kırman, bu alandaki projeleri hakkında şu bilgileri verdi: "Düz camda bina ve otomobillerde en yüksek kalitede termal, optik ve akustik konforu ve ekonomiyi sunan üretim ve kaplamayı hedefliyoruz. Cam ambalajda kullanılan camı inceltip hafifletme ve mekanik mukavemeti artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Cam ev eşyasında inovasyonla estetiği buluşturan ürünler, cam elyafta dokumaya uygun ürünler ve kimyasallarda ise yeni soda ve krom bileşikleri konularına yoğunlaşmış durumdayız, Şişecam, düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam elyaf ve kimyasallar yelpazesinde yeni ürün ve yeni teknoloji geliştirme açısından ArTeGe yeteneğiyle dünyadaki birkaç şirketten biri konumunda."

Şişecam Topluluğu'nun Türkiye'de kurumsal Ar-Ge faaliyetlerinin öncülerinden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şener Oktik ise, 1976'da Karaköy Nimet Han'da başlayan Ar-Ge çalışmalarının uzun yıllar Davutpaşa yerleşkesinde devam ettiğini, Temmuz 2014 itibariyle de Çayırova'da kurulan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne taşındıklarını anlattı. (Para Dergisi)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 48,70
En Yüksek: 49,52
En Düşük: 48,54
Değişim -0,25 %
FK: 8,71
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 1.399.968.755
Toplam Adet: 28.582.769
Ağırlıklı Ort.: 49,03
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)