E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam Tataristan’da iki üretim tesisini açtı!---

Şişecam Tataristan’da iki üretim tesisini açtı!

Şişecam Tataristan’da iki üretim tesisini açtı!
09 Ekim 2016 - 07:08 borsagundem.com

Şişecam, dünya liginde ilk 3’e girme hedefi çerçevesinde gerçekleştirdiği yurtdışı yatırımlarına Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’ndeki yatırımlarıyla devam ediyor

Şişecam’ın 310 milyon dolar yatırımla kurduğu düzcam ve otomotiv camı üretim tesislerinin açılış törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanovolmak ve şirket yönetimi katıldı.

Tataristan’ın Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’nde (SEZ) Şişecam Topluluğu’nun yüzde 70, Fransız Saint-Gobain şirketinin yüzde 30 paya sahip olduğu 230.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip düzcam fabrikası, 210 milyon dolarlık yatırımla hayata geçti.
Yine Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi’nde yer alan ve tamamı Şişecam’ın yatırımı olan 800.000 araç-set/yıl üretim kapasiteli otomotiv camları tesisi ise 100 milyon dolara mal oldu.
Rusya’da düzcam, cam ambalaj ve cam ev eşyası olmak üzere 1.5 milyon tonun üzerinde üretim kapasitesine sahip olan Şişecam’ın bu ülkedeki toplam yatırım tutarı 1.1 milyar doları aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)