E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam Rusya'da küçülmeye mi gidecek---

Şişecam Rusya'da küçülmeye mi gidecek

Şişecam Rusya'da küçülmeye mi gidecek
18 Aralık 2014 - 00:35 borsagundem.com

Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Rusya'da yaşanan durumla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu

Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Rusya’da yaşanan sorunun geçici olduğunu belirterek, "Rusya'da küçülme düşüncemiz yok ama bazı tedbirleri almak durumundayız" dedi.

CNBCe.com'da yer alan haberde Kırman şunları söyledi: "Rusya'da 1 milyar dolar yatırımla 10 yılı aşkın süredir faaliyette bulunuyoruz. Rusya 150 milyondan fazla insanıyla geniş bir coğrafyada tekrar toparlanabileceğini düşünüyoruz. Biz kalıcı yatırımcı olarak hiçbir sorun olmadan ilerleyeceği inanıyoruz. Bunların geçeceği düşüncesindeyiz. Bu tür dalgalanmaların geçici olmaması mümkün değil. Rusya'nın yapısal sorunları halletmesi lazım. Bu durum Türk yatırımcılar için fırsat.  

Rusya'da küçülme düşüncemiz yok ama bazı tedbirleri almak durumundayız. Bir yıldır fabrikanın birini beklemeye aldık. Bütün sektörler etkilendi. Orta vadede ekonomi bunu toparlayacaktır." 

'TÜKETİME YÖNELİK ÖNLEMLER GEVŞER' 
Türkiye'ye yönelik son dönemde gelen verileri yorumlayan Kırman, "Beklentileri karşılayan rakamlar değil. İç tüketim burada çok önemli. Biraz frene basmanın etkileri bu şekilde gündeme geliyor. 2015'te tedbirler biraz gevşeyebilir diye düşünce var. Türk ekonomisi açısından en büyük risk ihracat konusundaki performansı katma değerli ürünlere kaydıramamaktır" dedi.   

PAŞABAHÇE'DE HALKA ARZ ÇALIŞMASI 
Kırman, Paşabahçe'de halka açılma çalışmasını 2015 sonuna doğru tamamlamak istediklerini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,26
En Yüksek: 47,78
En Düşük: 47,04
Değişim -0,84 %
FK: 8,46
PD / DD: 1,02
İşlem Hacmi 1.158.990.908
Toplam Adet: 24.485.411
Ağırlıklı Ort.: 47,25
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)