E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam, Nude’u İstanbul’da tanıttı---

Şişecam, Nude’u İstanbul’da tanıttı

Şişecam, Nude’u İstanbul’da tanıttı
11 Mart 2014 - 12:46 borsagundem.com

Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, “Nude markamızı dünya pazarlarına sunuyoruz” dedi

Dünyanın en büyük cam ev eşyası üreticisi olan Şişecam Topluluğu’nun ilk global tasarım markası Nude; Ron Arad, Rony Plesl ve Alev Ebüzziya’nın da aralarında olduğu dünyanın saygın tasarımcılarının birbirinden özel tasarım parçaları ile dikkat çekiyor.  
 
Dünya prömiyeri, Paris’te düzenlenen Maison&Objet Fuarı’nda yapılan ve ardından Milano ve Frankfurt’taki fuarlarda da cam tutkunlarından büyük ilgi gören Nude’un Türkiye lansmanı ise İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü dünyaca ünlü marka danışmanı ve seri girişimci B.J. Cunnigham’ın yaptığı toplantı, Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, tasarımın dahi ismi Ron Arad ve markanın yaratım ve gelişim süreçlerine liderlik eden marka mimarı Yair Haidu’nun katılımıyla gerçekleşti.
 
Cemil Tokel: “Nude camın en yalın halini yansıtıyor”
 
Global bir tasarım markası yaratmış olmaktan dolayı büyük heyecan duyduklarını ifade eden Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, yeni markada yer alan tasarımların dünyanın en saydam camından üretildiğini ve bu sebeple markaya camın en yalın halini yansıttığı için ‘Nude’ adını verdiklerini açıkladı.
 
Tokel, markanın yaratılmasındaki süreci ise şöyle aktardı: “Nude markasını yaratmak için yola çıktığımızda, üst segmentte global bir marka olmayı hedefledik. Bu nedenle de ünlü tasarımcılarla çalıştık. Emre Bozbeyli’nin yönetimindeki yaratıcı ekipte Ron Arad, Rony Plesl, Alev Ebüzziya ve Ali Bakova gibi dünyaca ünlü tasarımcılar yer aldı. Amacımız, içinde hem Akdeniz sıcaklığını hem de İskandinav yalınlığını barındıran; zamandan bağımsız, modern ve tasarım odaklı bir markaya ulaşmaktı. İstanbul, tüm bunları içinde barındıran bir şehir. Doğu ve Batı’nın buluştuğu bu dünya şehri, markamızın da doğduğu yer oldu ve Nude markalı tasarımların altında ‘Designed in İstanbul’ (İstanbul’da tasarlandı) imzası yer aldı.”
 
Cam ustalığında sınırları zorlayan tasarım: ‘DecanteRing’
 
Birbirinden özel tasarımlara sahip Nude markalı parçalardan birinin de Ron Arad imzalı ‘DecanteRing’ adlı karaf olduğunu anlatan Cemil Tokel, her yıl sadece 365 adetle sınırlı bu koleksiyonla ilgili olarak şunları söyledi: “Ron Arad’ın bu tasarımını dünyada kimsenin şekillendiremeyeceği düşünülürken, bunu biz gerçekleştirdik. Bugüne kadar büyük markaların üreticileri ve ustalarının gerçekleştiremediği bir yöntemle bunu başardık. Bu nedenle, bizim için büyük bir gurur kaynağı olan bu ürünün özel bir yeri var.”
 
Ron Arad’ın ‘DecanteRing’ isimli karafı, el imalatındaki üfleme yöntemiyle üretilen ve cam ustalığının sınırlarını zorlayan bir tasarım. Ustaların camı, fizik kurallarına aykırı bir şekilde, özel bir yöntemle şekillendirdikleri bu tasarımın ihtiyacı olan mükemmellik; maharet ve tecrübe gerektiriyor ve yapımı uzun bir zaman alıyor. Her bir karafın ustaların ellerinde şekillenerek son haline gelmesi, tam olarak bir gün sürüyor. Bu sebeple yılda sadece 365 karaf üretilecek. Bir koleksiyoner ürünü olan bu karaflar, yılın her bir gününü anımsatacak şekilde 1’den 365’e kadar özel olarak numaralandırılıyor.
 
Ron Arad: “Benim için tasarım, daha önce var olmayan bir şeyi yapmaktır”
 
Tasarımın dahisi olarak nitelendirilen Ron Arad ise konuşmasında, Şişecam’dan Nude ile ilgili teklif geldiğinde bir an bile tereddüt etmediğini söyledi. “Benim için tasarım, daha önce var olmayan bir şeyi yapmaktır. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmakla ilgilenmiyorum” diyen Arad, tasarladığı ilk cam koleksiyonunun Nude olduğunu belirtti. Nude için 8 parça tasarladığını anlatan Ron Arad, cam tasarımı ve Denizli’deki cam ustalarına duyduğu hayranlığı ise şu sözlerle dile getirdi: “Tasarım yapmak, genel anlamda, maddenin bir işlevi yerine getirmesi için kendi iradeni onun üzerine empoze etmektir. Bu tabii ki duruma göre farklı süreçleri kullanmak anlamına da geliyor. Nude markası ve cam açısından ise, bir kalıba üfleyip onu döndürmekle ilgili... Şişecam’ın el imalatı cam fabrikasına gittiğimde her şeyi fiziksel olarak, bizzat ağızlarıyla camı üfleyerek yapan ustaları gördüm. İşlerine olan saygılarına hayran kaldım. Her biri farklı işler yapıyor. Konuşmadan, büyük bir özenle işlerini yapmalarından çok etkilendim. Ben bir zanaatkar, bir cam üfleme ustası değilim. Kendimi dahiyane şeyler yapan insanlar kadar iyi de görmüyorum. Onlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Çok çalışkan ve olağanüstü zanaatkarlar. Benim mizacım ona uygun değil. Benim yaptığım iş sadece çizim yapmak.”
 
Nude markası için tasarladığı parçalar hakkında da bilgi veren Ron Arad, bunlardan biri olan “Red or White?” (Kırmızı mı yoksa beyaz mı?) şarap kadehlerinin yaratım süreciyle ilgili şunları söyledi: “Lüks, şık bir akşam yemeğine gittiğimde tabağın önünde niye o kadar çok şarap bardağı var diye düşünürdüm. Neden? Farklı farklı bardaklar şarap eksperleri için, benim için değil. Benim için şarap ya iyidir ya da kötüdür. Bu düşünceden yola çıkarak; her olasılık için farklı bir kadeh yerine, her olasılığa hizmet eden bir kadeh yarattım. Bu nedenle bu Nude serisinin ismi ‘Red or White?’ oldu.”
 
Swarovski koleksiyonu da var

Nude markası altında Ron Arad’ın yanı sıra Swarovski koleksiyonu ve Loft ile Classics serileri de yer alıyor.  Toplam 6 parçadan oluşan Swarovski koleksiyonu, marka için ayrı bir önem taşıyor. Kristalin doğallığının, Nude marka değerleri ile örtüşmesinden yola çıkılarak tasarlanan koleksiyonda Swarovski taşların yer aldığı parçalar, yalın ve şık çizgileri ile dikkat çekiyor.
 
Nude markası içinde “Türk Şarap Kadehleri” koleksiyonu da yer alıyor.  Bu koleksiyon, alkollü ve alkolsüz içeceklerde en ideal tasarımları yaratmak amacıyla yola çıkan ve çalışmalarına ilk olarak ‘Türk Şarapları Kadehini Arıyor’ projesi ile başlayan önolog, sommelier ve profesyonellerden oluşan 15 kişilik bir uzman ekip tarafından oluşturuldu. Proje kapsamında; Anadolu’ya has üzümlerden elde edilen Narince, Öküzgözü ve Boğazkere şaraplarını en iyi ifade edecek kadehleri tasarlamak için bir çalışma gerçekleştirildi. Nude markası altında dünyanın farklı ülkelerine has üzüm ve şarap türleri için kadehler, ayrıca diğer içecekler çeşitleri için de ayrı ve özel tasarımlar yer alıyor.
 
Nude koleksiyonları yurt dışında üst segment mağazalarda satılacak
 
Nude markalı koleksiyonların yaklaşık yüzde 85’i yurtdışı pazarlarda satışa sunulacak. Başlangıçta üst segment grubundaki katlı mağazalar ile mobilya ve dekorasyon mağazalarını hedefleyen marka, Türkiye’de ise ilk etapta sadece Paşabahçe Mağazaları’nda yer alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)