E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde---

Şişecam, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Şişecam, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde
11 Kasım 2016 - 16:58 borsagundem.com

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (Şişecam), sürdürülebilirlik raporu, web sitesi ve faaliyet raporu incelenerek yapılan değerlendirme kapsamında Borsa İstanbul (BIST)’un Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi.

Kuruluşundan bugüne, etik değerleri, şeffaflığı, hesap verebilir ve açık yönetim tarzının yanı sıra paydaşlarına sorumlu yaklaşımıyla da öne çıkan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (Şişecam), Borsa İstanbul’un BİST Endeksi’ndeki şirketler arasında yaptığı incelemeyle oluşturduğu ‘BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi. Endekse giren şirketler sürdürülebilirlik raporları, web sitesi ve faaliyet raporu gibi kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda belirlendi.

Kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan 43 şirket arasında tarafsız bağımsız kriterlerle ölçümlenerek, ‘BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazanan Şişecam’ın yer aldığı endeks, faaliyet ve kararlarının bağımsız kriterlerle ölçümlenerek şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim sorumluluklarını ve bunların performanslarını kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılmasını baz alıyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, Türkiye’de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını sağlamayı amaçlıyor.

Endeks kapsamda, Şirketlerin Kurumsal Sürdürülebilirlik alanındaki başarısı Yönetim Anlayışı, Yaratılan Ekonomik Değer, Çalışan Katılımı, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, İklim Değişikliği ile Mücadele ve Toplumsal Gelişime Katkı gibi konulardaki faaliyetleri değerlendiriliyor. Değerlendirmeleri uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre yapan, Londra merkezli Ethical Investment Research Services Limited (EIRIS) şirketlerin sadece kamuya açık bilgilerini dikkate alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 48,70
En Yüksek: 49,52
En Düşük: 48,54
Değişim -0,25 %
FK: 8,71
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 1.399.968.755
Toplam Adet: 28.582.769
Ağırlıklı Ort.: 49,03
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)