E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişe Cam ve OYAK'a şok! Kredi notları düştü---

Şişe Cam ve OYAK'a şok! Kredi notları düştü

Şişe Cam ve OYAK'a şok! Kredi notları düştü
18 Temmuz 2019 - 11:40 borsagundem.com

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notlarını 12 Temmuz'da düşürmesi sonrasında bugün de Şişe Cam'ın ve OYAK'ın notlarını indirdi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notlarını 12 Temmuz'da düşürmesi sonrasında bugün de Şişe Cam'ın ve OYAK'ın notlarını indirdi.

Şişe Cam'ın uzun vadeli kredi notunu ve kıdemli teminatsız tahvil notunu BB+'dan BB-'ye indiren Fitch, uzun vadeli kredi notunun görünümünü 'negatif' olarak belirledi. Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi notunu BB+'dan BB'ye indiren Fitch, görünümü de 'negatif' olarak duyurdu.

Fitch, Arçelik'in yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını ise 'negatif' görünüm ile BB+ olarak teyit etti. Verilen notların Türkiye'nin BB- olan Ülke Tavanı notunun üzerinde olmasının, Fitch'in Arçelik'in transfer ve konvertibilite risklerini hafliftecek yeterli yapısal güce sahip olduğu beklentilerini yansıttığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?18 Temmuz 2019 21:17

    Çok manidar geldi ... 2 şirkette ulkenin yapısal olarak en saglam sirketleri ... sözde büyük olupta sabun üstünde giden bir sürü şirket varken bu ikisinin düşürülmesi çok ilginç

  • Dogru soyleyeni 9 koyden kovar19 Temmuz 2019 00:33

    Oyak uyelerine oynanan pis bir oyun ... nemayi dusuk vermek icin bir bahane...

  • Haydar Hakyemez18 Temmuz 2019 20:17

    Ronald regan modeli (rasyonel bekleyişler teorisi) abd 1980 lı yılların krizlerinden böyle çıktı. Ortada hiç bir şey yokken dedikodu çıkartılır, sonra insanlar gerçek olduğuna inanır ve alım yapar, bir de bakmışsınki piyasa canlanmış. Bunun tersinide şimdi Türkiye'nin lokomotif şirketleri için uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapmak lazım bu şerefsizlerin kimden ne maddi manevi ne ilişkisi var onları tespit edip dünyaya duyurup iflas etmelerini sağlamak lazım.

  • Mustafa bademci 18 Temmuz 2019 17:11

    Oyak her ay üyesinden alıyor krediyi. Düşürsen ne olur ki.

  • Canpolat AKCAKAYA18 Temmuz 2019 19:05

    okkadarr Abi.

  • Reis D,,,n18 Temmuz 2019 17:04

    Türkiye'nin oturmuş köklü bir şirketin notunu düşürmek sanami kaldı fisker misin ne boksun sen geçen hafta da Türkiye'nin notunu düşürmüş tün hemde OYAK güldürmeyin bizi bunda bir bit kemiği var

  • Vezuv18 Temmuz 2019 16:30

    Bi oyak onuda batırında rahatlayın...

  • Emir demir19 Temmuz 2019 00:33

    Oyak batmaz tsk personellerinin sirketidir her askerinin hissesi vardir ve her ay herkezden 550 tl en az kesilir

  • Okie Dokie18 Temmuz 2019 11:56

    Aselsan ve SASA'nın da kredi notları düşmeli acilen