E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketlerin hisse satışı rekor kırdı---

Şirketlerin hisse satışı rekor kırdı

Şirketlerin hisse satışı rekor kırdı
02 Haziran 2020 - 12:53 borsagundem.com

ABD'li şirketlerin hisse satışı borsaların ralli yaptığı zamanlarda zirve yaptı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin halka açık şirketleri Mayıs ayında korona virüs kaynaklı kısıtlamaların biteceği beklentisiyle borsaların yükselmesini fırsat bilerek geçtiğimiz ay 60 milyar dolarlık hisse satışı yaptı. Reuters’ın haberine göre bu rakam şirketlerin aylık hisse satışında rekor seviye.

S&P 500 endeksi Mart ayındaki dip seviyesinden ABD Merkez Bankası FED’in ve hükümetlerin teşvikleriyle %40 oranında yükselirken tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece %10 aşağısında.

Borsaların Mart ayındaki keskin düşüşü sebebiyle hisse ihraçları durma noktasına geldi. Şirketler Mart ayında sadece 4,8 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirirken bu rakam Aralık 2018’den beri en düşük rakam.

Nisan ayında ABD’li şirketler 22,3 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirirken bu rakam Mayıs’ta rekor seviye olan 60 milyar dolara çıktı.

Korona virüs kaynaklı kısıtlamalardan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen seyahat ve turizm şirketleri hisse satışında başı çekerken ilaç ve finans şirketleri de kendilerine fon sağlamak için hisse satışına gitti.

Aynı zamanda ABD’li şirketlerin tahvil satışı da 2020 yılında 1 trilyon doları bularak rekor kırdı. Bu durumun oluşmasında FED’in ve en büyük finans kurumlarından biri olan Blackrock’ın piyasaları normalleştirmek için tahvil alım programı açıklaması etkili oldu.

Borç piyasasının ve şirketlerin hisse satışının artması nakit sıkıntısı çeken şirketlerin bu yolları tercih ettiğini gösteriyor.

Özel Sektör tahvil satışları rekor kırdı

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI02 Haziran 2020 15:30

    bence çok akılcı hareket aşağıya geldim mi dip yaptım mı malları yerine korsunuz.

  • Takozcu02 Haziran 2020 22:00

    Takoz bölüğündenmisin var bir takoz bölüğü 82 binden beri bekliyorlar :))))

  • Mahfuz gürkulakkıllısı02 Haziran 2020 19:05

    Bir alamadın dipten nasıl da kuduruyorsun, alttan yüklü alıp işe yaramaz hayatında bedavadan zengin hayatı yaşayacaksın di mi