E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞirketlere nefes aldıracak vergi ötelemesi---

Şirketlere nefes aldıracak vergi ötelemesi

Şirketlere nefes aldıracak vergi ötelemesi
24 Mart 2020 - 10:29 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirlediklerini duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak:

Koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için bir Genel Tebliğ hazırladık.

Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirledik.

Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan TÜM GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİ vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık.

Nisan, Mayıs ve Haziran’da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6’şar ay öteliyoruz.

Bu aylarda verilmesi gereken Muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek.

Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası, 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..24 Mart 2020 12:54

    Yurt dışında, olağan üstü sokak çıkma yasaklarından dolayı, çoğu işlerden muaf edildi millet. bizde yasak masak gelmez. çünkü yasak gelirse, kanunlara göre millet ve vatandaşların bir çok hakkı devletçe karşılanıyor ve bir çok mevzudan muaf tutuluyor, kişiler, şirketler, bireyler vb... . bizde bu açıklamalar, asıl alınacak haklara engel için çıkıyor. Gerçek kanuni hakların yanında, çok komik kalıyor. Gerçekler ortada, ama kanun işlemesin diye, derenin üzerinden köprüden değil, dere yatağının altından uzun yoldan geçiriliyoruz karşı karaya... bu yapılanlara kimse alkış beklemesin. Can daha önemli. yasaksa herkese yasak. korena bu çözümü yok ortada. Tek çözüm kişisel tedbir. Önce sağlık ve yaşam kalitesi, sonrası para pul dünya işleri ticaret vb. vb. bir kaç hafta devlet herkeslere rahatlıkla bakacak güçte yıllardır vergi verdik durduk. 

  • Mucise Reis ;)24 Mart 2020 12:38

    Aşırı istikrar bizlere yaramıyor demek ki. tünelde ışık göründü. tünel  sonundaki ışığa gidin ... dikkat edin, tünelleri karışmasın, eşşek görürseniz, tünelden geri kaçın... Eşşek cenneti diye tabir var. ne olur, ne olmaz...

  • durum çok net 24 Mart 2020 12:19

    Krizden sonra şirket kalırsa vergi alırsınız. Yalnızca yandaş şirketler ayakta. Bulun onlardan alın beslediğiniz gibi. Bunun haricinde vergi ötelemeniz hiç bir anlam ifade etmiyor. Ülkenin geneli batakta.