E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞirketler parayı bulamadı, şeker fabrikaları ortada kaldı iddiası ---

Şirketler parayı bulamadı, şeker fabrikaları ortada kaldı iddiası

Şirketler parayı bulamadı, şeker fabrikaları ortada kaldı iddiası
28 Aralık 2018 - 07:26 borsagundem.com

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının satışının iptali için ortaya atılan iddia: En yüksek teklifi veren şirketler parayı bulamadı

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarına en yüksek teklif veren şirketlerin gerekli parayı bulamadığı ileri sürüldü. Buna göre, ikinci ve üçüncü en iyi teklifi sunan firmaların da asıl firmaların yedeği olduğu anlaşılınca fabrikalar ortada kaldı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in iddiasına göre, özelleştirme süreci ışık hızıyla tamamlanan şeker fabrikalarının firmalara devrinde fiyasko yaşanıyor. Ilgın, Burdur ve Yozgat fabrikalarına en yüksek teklifi veren firmalar fabrikaları devralacak parayı bulamadı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı gereği fabrikaların ikinci ve üçüncü en yüksek teklifi sunan yedekteki firmalara verilmesi gerekiyor. Ancak bu firmaların da fabrikaları almalarına imkan kalmadı.Çünkü ikinci ve üçüncü en iyi teklifleri sunan yedek firmalarla, 3 fabrikayı almak için para bulamayan asıl firmalar aynı firmalardan oluşuyor.

HEP AYNI ŞİRKETLER

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ÖYK'nın bu kararını uygulamak yerine ödemeyi yapamayan firmaların teminatını yakmadan 3 ila 5 kez ek süre verdi. ÖİB'nin niçin bu yola başvurduğu ise sonradan anlaşıldı.

Nisanda yapılan ihalede Ilgın fabrikası için en yüksek teklifi 637 milyon lirayla Alteks Tekstil firması vermişti. Bu fabrika için ikinci en yüksek teklif 636 milyon lirayla Doğuş Yiyecek'ten, üçüncü en yüksek teklif de 635 milyon lirayla Erser-Sterk ortak şirketinden gelmişti. Alteks fabrikayı alacak parayı bulamadığı için normalde ihalenin Doğuş Yiyecek'e verilmesi gerekiyor.

Ancak Doğuş, tıpkı Ilgın gibi devralınamayan Yozgat Şeker Fabrikası'na 275 milyon lirayla en yüksek teklifi veren firma konumunda. Dolayısıyla Doğuş'un da Ilgın'ı alma imkanı yok. Bu durumda üçüncü en iyi teklifi veren Erser-Sterk'e verilmesi gerekiyor. Ancak bu şirketin de parası olmadığı için devralamadı. Aynı şekilde Doğuş Yiyecek'in devralamadığı Yozgat Şeker Fabrikası'nda da ikinci en iyi teklifi 274 milyon lirayla Erser Sterk ortaklığı vermişti. Bu şirket parası olmadığı için zaten en yüksek teklifi verdiği Burdur'u devralamadı.

3 şeker fabrikasının satışı iptal edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Âa28 Aralık 2018 22:26

    Bedavaya da veeebiliriz :))

  • erol g.28 Aralık 2018 09:34

    Ahir zaman tatlısının kardan beyaz baldan tatlı olacağına dair rivayet hadis okumuştum TARİFİ YAPILAN RİVAYET HADİS ŞEKER OLABİLİR Şekerin ise en tatlı zehir olduğunu iddia eden bilim insanımız var TATLI YİYECEKLER/İÇECEKLER MUTLULUK HİSSİ VERİR MUTLULUK HİSSİ İSE HER HASTALIĞI EN KOLAY TEDAVİ ŞEKLİDİR Mutsuzluk hissi ise her türlü hastalığa neden olabilir

  • 1Borsacı28 Aralık 2018 09:03

    Üretici kooperatiflerine satılması daha iyi olabilir.

  • Kamil28 Aralık 2018 08:44

    Bu ülkede Vatanını seven insandan fazla cebini seven insan cok fazla olduğu için 2 yakamız bir araya gelmiyor.Bu işin Dini,İmanı,Sagcıs,Solcusu,Dinlisi,Dinsizi ...kalmamış.Herkes biryerlerden götürme derdinde.İçinde Allah korkusu olan yanlış yapmaz düsüncesiyle insanlar AKP ye oy verdiler ama diğerlerinden bir farkını görmediler.Zira bilindik bukalemun kılıklı yiyiciler hangi parti iktidardaysa bir şekilde onların içine girip malı götüren yine onlar!Söylenecek söz bulamıyorum!

  • Dürüstlük28 Aralık 2018 08:37

    Dürüstlük din,iman değerlendirilmemeli.Hırsızlığın dini imanı yok.Hatta bazıları dindar görünerek daha kolay dolandıracağını bildiği için Allah ı ,Kitabı,Dini hep ön planda tutmaya çalısır.İçinde Allah korkusu olan insan yanlış yapmaktan korkar düşüncesinde olanlar da bunlara cabuk inanıp dolandırılıyorlar.

  • ilahi-yat28 Aralık 2018 08:30

    Allah'ın sopası yok!

  • Kaçan Grup28 Aralık 2018 07:39

    kapatalım bu durumda faprikaları, bu devirde faprikaya gerek yok zaten.