E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiŞirketin kârında düşük gerçekleşme---

Şirketin kârında düşük gerçekleşme

Şirketin kârında düşük gerçekleşme
14 Nisan 2014 - 10:15 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, satış ve teslimat rakamlarını değerlendirerek, şirketin 1. çeyrek finansalları hakkında görüş bildirdi

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda Sinpaş GYO'nun 1. çeyrek satış ve teslimat gerçekleşmeleri değerlendirilerek karlılığa yansıması analiz edildi. Yapı Kredi Yatırım raporunda şu görüşlere yer verildi:

''Sinpaş GYO 1Ç14’te 338 ünitenin önsatışını ve 241 ünitenin teslimatını gerçekleştirdi
   
Sinpaş GYO ilk çeyrekte önsatışlarını çeyrek bazda %19, yıllık bazda %51 artırarak 338 üniteye çıkardı. Bunda yeni lansmanı yapılan Ege Yakası etkili oldu. Yüksek gelir grubuna hitap eden ve planlarında bazı değişiklikler olan Çankaya ve Bomonti’deki projelerde ise iadeler gerçekleşti. Teslimatlar ise çeyrek bazda %40 gerilerken, yıllık bazda %35 arttı.
   
Görüşümüz: Önsatışlar Ege Yakası sayesinde beklentimizin üzerinde arttı. Bomonti ve Çankaya projelerinin resmi lansmanları ise 3. Çeyrekte yapılacak, ancak yüksek fiyatlamalar nedeniyle bu projelerde yavaş bir satış ritmi bekliyoruz. Düşük sayıdaki teslimat ilk çeyrek finansallarının düşük gelebileceğine işaret ediyor. Kardaki artışın ise 3. çeyrekte, İncek Life ve Ege Boyu projelerinin teslimatı ile gerçekleşeceğini düşünüyoruz."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4,69
En Yüksek: 4,69
En Düşük: 4,63
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,73
İşlem Hacmi 37.714.914
Toplam Adet: 8.077.763
Ağırlıklı Ort.: 4,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)